ÇANKIRI KARATEKİN
ÜNİVERSİTESİ
ÇAKÜ’de Kamu-Sen konfederasyonuna bağlı sendika üyeleriyle bir istişare değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin katılım sağladığı toplantıya Kamu-Sen temsilcisi Yüksel Yandım ve sendika mensupları, akademisyenler ve idari personeller katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek görev süreleri boyunca istişare kültürüne ehemmiyet verdiklerini, başta sendikalar olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği konusunda hassasiyet gösterdiklerini ifade etti.
“Eğitimde ve iş birliğinde güçlü adımlar atıyoruz.”
Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi, üniversitenin son yıllarda katettiği mesafeyi, yürütülen projeleri ve geleceğe yönelik vizyonunu paylaştığı toplantıda, sendika temsilcilerinin fikir ve önerilerini de dinledi. Rektör Çiftçi, ÇAKÜ’nün bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlardaki etkisini arttırmayı hedeflediklerini vurguladı.
Rektör Çiftçi, 2021 yılında göreve başladıklarında pandemi şartlarının geçerli olduğu ve sonraki dönemde ise yüz yüze eğitimin başladığını dikkat çekerek bu süreçte üniversitenin hızlı bir şekilde çevrimiçi eğitimden yüz yüze eğitime geçmeyi başardığını belirtti. Sözlerine; “Pandemi şartlarında, eğitim öğretim faaliyetlerini başarıyla sürdürürken üniversitemizin altyapısını güçlendirmek için de yoğun çaba sarf ettik. Yeni laboratuvarlar kurarak öğrencilerimizin mesleki uygulama deneyimlerini geliştirdik” şeklinde devam etti.
“Kalite ve akreditasyon çalışmaları kapsamında 10 programımızın akreditasyon sürecini tamamladık.”
Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, kalite süreçlerinin üniversitenin temel öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. Göreve başladığında akredite edilmiş programın olmadığını belirterek şu anki gelinen noktada 10 programın akreditasyon sürecinin tamamlandığını ve hedeflerinin bu sayıyı 25’e çıkarmak olduğunu ifade etti. Özellikle sağlık alanındaki akredite edilmiş programlara dikkat çeken Rektörümüz; “Sağlık programlarının tamamını akredite etmeyi hedeflediklerini öğrencilerimizin daha donanımlı ortamda eğitim görmesini istediklerini onların yetkinliklerinin arttırılarak mezuniyet belgelerinin başta Avrupa Birliği dahil dünyadaki birçok bölgede geçerliliklerinin arttırılmasını sağlayacağız” dedi.
Araştırma Geliştirme ile Yeni Merkezler
Üniversitenin ihtisas alanında öncü çalışmalar yürüttüğünü belirten Rektörümüz, tuzun sağlık turizmi ve araştırmalarında kullanımını hedefleyen Haloterapi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kurulduğunu aktardı. Bunun yanı sıra kadın ve aile odaklı bilimsel çalışmaları desteklemek amacıyla Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin faaliyete geçtiğini, önemli bir kararla dört enstitüyü bir araya getirerek Lisansüstü Eğitim Enstitüsü çatısı altında topladıklarını da sözlerine ekledi.
Yüksek lisans ve doktora programlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Rektör Çiftçi, son üç yılda 14 yeni program açıldığını belirtti. Ayrıca yabancı dil eğitimine yapılan yatırımlardan bahsederek Dil Eğitim Merkezinin başta İngilizce olmak üzere Almanca, Rusça ve Arapça derslerinin verildiği bir merkez haline geldiğini üniversitede ise Arap Dili ve Edebiyatı’nın öğrenci alarak eğitime başlaması nedeniyle yabancı dilde de bir odak oluşturduklarını ifade etti.
Bölgesel Kalkınma ve Meslek Yüksekokulları
Rektör Çiftçi, devamında üniversitenin bölgesel kalkınmaya verdiği önemin altını çizerek kapalı olan Çerkeş Meslek Yüksekokulunun yeniden açıldığını ve Şabanözü Meslek Yüksekokulunun 300 öğrenciyle eğitime başladığını belirtti. Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun bina ve yurt projelerinin tamamlanması halinde merkezde bulunan öğrencilerinin Eldivan ilçesinde eğitim ve öğretime devam edeceklerini belirtti. Ilgaz’da ise Turizm Fakültesinin bölgenin potansiyelini arttıracak bir merkez hâline geldiğini söyledi.
Rektör Çiftçi, konuşmasında üniversitenin uluslararası başarılarına da değindi. 85 ülkede 300’e yakın üniversite ile anlaşma yapıldığını belirten Rektörümüz, Malezya ve Singapur gibi ülkelerle kurulan ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Erasmus+ projelerinde üniversitenin Türkiye’de ilk beşte yer aldığının altını çizerek bu projelerin öğrencilere ve akademik personele küresel deneyim sunduğunu söyledi.
“Dijitalleşme, yeşil kampüs, sıfır atık, dumansız kampüs ve erişilebilirlik projelerinde önemli adımlar attık.”
Üniversitenin sıfır atık belgesi aldığını ve yeşil kampüs projelerinde öncü bir rol üstlendiğini ifade eden Rektör Çiftçi, mekânda erişilebilirlik konusunda turuncu bayraklarının olduğunu hatırlatarak başarılı çalışmalarının devam ettiğini, turuncu bayrak sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.
ÇAKÜ’den Kongre ve Sempozyumlarla Akademik Etkinlik
Son üç buçuk yılda yedi uluslararası kongre düzenlediklerini belirten Rektör Çiftçi, bu etkinliklerin üniversitenin akademik etkisini ve farkındalığını arttırdığını söyledi. Türk dünyasıyla ilgili düzenlenen kongrelerin büyük bir etki oluşturduğunu ifade ederek bu tür bilimsel faaliyetlerle Çankırı Karatekin Üniversitesinin adını daha geniş kitlelere duyurmayı amaçladıklarını belirtti. Bu yıl III. Karatekin Bilim ve Teknoloji Kongresini (3rd International Karatekin Science and Technology Conference) gerçekleştirdiklerini hatırlatan Rektörümüz, Türk dünyasında yankı uyandıran Türkoloji kongrelerinin üçüncüsünü de yine yakın bir zamanda Bakü’de gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kongrelerin dördüncüsünü Özbekistan’da, sonraki kongreyi ise Bosna’da yapmayı planladıklarını vurgulayarak ÇAKÜ’nün yaktığı meşalenin ışığının tüm Türk dünyasını aydınlatacağına inandığını söyledi.
Toplantının sonunda sendika temsilcilerine katılımları için teşekkür eden Rektör Çiftçi, birlikte daha güçlü adımlar atarak ÇAKÜ’yü daha ileriye taşıyacaklarına inandığını, iletişim ve iş birliğinin daima devam edeceğini belirtti.
Kamu-Sen il temsilcisi Yüksel Yandım ise bir sivil toplum kuruluşu olarak üniversiteye eğitim kurumlarına önem verdiklerinin onlarla ortak hedefler için gayret göstermekten ve çalışmaktan memnun olduklarını belirtti. Özellikle üniversite oluşturulan kurumsal kültür ve huzur ortamı için Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi’ye teşekkür eden Yandım, bundan sonraki süreçte de iş birliği içerisinde ortak hedefler için çalışacaklarını belirtti. Yandım, üniversitede çalışan sendika üyelerinin görüşlerinin de oldukça mühim olduğunu hatırlatarak katılımcılara teşekkür etti.
Rektör Çiftçi, Şabanözü MYO Akademisyenleri ile Bir Araya Geldi
ÇAKÜ ile Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı Arasında “Denetimli Serbestlik Hizmetleri Alanında İş Birliği Protokolü” imzalandı