Gıdaya Artı Katanlardan Biri de ‘Yoka Fonksiyonel Gıda’ Oldu

Ana Sayfa >Haberler >Gıdaya Artı Katanlardan Biri de ‘Yoka Fonksiyonel Gıda’ Oldu
11Nis
2022

25-26 Mart 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen Gıda İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GİFT) ile Healthy Life Gastronomy’nin işbirliği ve Türkiye Aşcılar Federasyonunun (TAFED) uygulamaları ile zenginleştirdiği Gıdaya Artı Katanlar-Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesinde, ÇAKÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Didar Üçüncüoğlu’nun TÜBİTAK 1512 Programı desteği ile ÇAKÜ Teknokentte kurmuş olduğu Yoka Fonksiyonel Gıda şirketi ‘En Yenilikçi Gıda Girişimcisi / Startup’ kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

Obezite, sürdürülebilir tarım, gıda kaybı ve gıda atıkları ile iklim değişikliği başlıklarının öneminin bir kez daha vurgulandığı bu etkinlikte, güncel gıda politikalarına uygun faaliyet gösteren ÇAKÜ Teknokent bünyesinde kurulan Yoka Fonksiyonel Gıda şirketi ve de ürünleri, ödül töreni gecesinde büyük takdir topladı.

Atıştırmalık gıdaların besinsel lifçe zenginleştirilmesi, fonksiyonel ve diyet nitelikli olarak üretilmesi ve gıda sanayi yan ürünlerinin yeniden işlenmesi konularında ÇAKÜ Teknokent bünyesinde AR-GE faaliyetleri yürüten firma çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

Gıdaya Artı Katanlardan Biri de ‘Yoka Fonksiyonel Gıda’ OlduGıdaya Artı Katanlardan Biri de ‘Yoka Fonksiyonel Gıda’ OlduGıdaya Artı Katanlardan Biri de ‘Yoka Fonksiyonel Gıda’ OlduGıdaya Artı Katanlardan Biri de ‘Yoka Fonksiyonel Gıda’ Oldu
Sonraki Haber

Rektör Çiftçi İftar Programında Çankırı Basınını Ağırladı

Önceki Haber

ÇAKÜ’den Uluslararasılaşma ve Erasmus Koordinasyon Toplantısı