ÇAKÜ Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Ankara’ya Teknik Gezi

Ana Sayfa >Haberler >ÇAKÜ Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Ankara’ya Teknik Gezi
25May

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri, "Portfolyo Tasarımı Dersi" kapsamında, Ankara` ya teknik gezi düzenlendi. Bölüm öğretim elemanı Arş. Gör. Fatma Feride Sezer önderliğinde gerçekleştirilen gezide öğrencilerin ilk durağı, Ankara’da matbaa sektöründe önemli firmalardan biri olarak gösterilen “Arkadaş Basım Sanayi”ni oldu. Burada, alanında uzman ve tecrübeli yetkililerden grafik ürünlerin üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi alan öğrenciler, son yıllarda ambalaj alanında da üretim yapmaya başlayan “Arkadaş Basımevi”nde; kutu, etiket ve ambalaj gibi pek çok grafik tasarım ürününün tasarım süreçlerini ve sonrasında da nasıl bir işlem sırası izlenerek basıldıklarına dair bilgi aldı.

Gezinin ikinci durağında ise öğrenciler, 2015 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Ankara’da yapımına başlanan ve 125 bin metrekarelik alanda 5 bin 500 kişilik oturma kapasitesi ile okuyuculara hizmet veren, aynı zamanda ülkemizin en büyük kütüphanesi konumunda da olan “Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi”ni ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler, kütüphane rehberi eşliğinde; “Cihannüma Okuyucu Salonu”, “Çocuk ve Gençlik Kütüphaneleri” ve “Genel Okuyucu Salonları”nı ziyaret etti. Daha sonra sergi salonuna geçen öğrenciler, sergi rehberi eşliğinde, sergileme tasarımı açısından oldukça yenilikçi ve özgün bir sergi olan “Saz’dan Söz’e Türk Müzik Tarihi Sergisi”ni gezme fırsatı da buldu. 

Öğrencilerin üçüncü durağı, İtalyan Mimar Giulio Mongeri tarafından tasarlanıp 1927 yılında inşa edilen ve uzun yıllar İş Bankası Üçüncü Genel Müdürlük binası olarak kullanılmış olan, 2019 yılında ise müzeye dönüştürülen Ulus’taki “İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi”oldu. Müze ziyareti esnasında, müze rehberi de öğrencilere eşlik ederek binanın mimari tasarımı hakkında detaylı bilgiler verdi. Tarihi binanın toplantı salonlarını da gezen öğrenciler, müzenin ilk katında sergilenen ve “Türk Grafik Sanatlar Tarihi” açısından oldukça önemli bir yeri olan, İş Bankası’nın reklam afişleri ve bankanın açıldığı yıllarda kullanılan daktilo ve hesap makinesi gibi eski makinelerin sergilendiği alanı gezdi. Öğrenciler daha sonra, kurulduğu günden bugüne kadar İş Bankasının reklam kampanyalarında kullanılan grafik ürünler ve reklam filmleri arşivini de gezme fırsatı buldu. Sergileme Tasarımı açısından oldukça çeşitli araçların kullanıldığı bu sergi, teknolojinin öğrenme deneyiminin desteklenmesi amacı doğrultusunda kullanıldığı örnek bir sergi olması nedeniyle, öğrenciler tarafından ilgiyle incelendi. Müze binasının sanat galerisi katında, Ressam Habip Aydoğdu’nun “Kırmızı Yine Kırmızı” isimli resim sergisini de gezen öğrenciler, son olarak Millî Mücadele yıllarına ait orijinal belgeler, objeler ve fotoğrafların sergilendiği  “Millî Mücadelenin 100. Yılında İstiklal” sergisini gezdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Millî Mücadele’nin isimsiz kahramanları ve Anadolu insanını anmak amacıyla düzenlenen bu sergi de diğer sergiler gibi, içeriği ve başarılı sergileme tasarımı ile öğrenciler tarafından ilgiyle incelendi.

ÇAKÜ Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Ankara’ya Teknik GeziÇAKÜ Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Ankara’ya Teknik GeziÇAKÜ Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Ankara’ya Teknik GeziÇAKÜ Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Ankara’ya Teknik GeziÇAKÜ Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Ankara’ya Teknik GeziÇAKÜ Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencilerinden Ankara’ya Teknik Gezi
Sonraki Haber

ÇAKÜ AFAD Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışmasına Hazır

Önceki Haber

ÇAKÜ’de 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” Eğitimi Gerçekleştirildi