Çankırı Karatekin Üniversitesi Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu tarafından, ülke tarımındaki verimliliğin bilinçli ve daha doğru zirai uygulamalar ile artırılması amacıyla, bilimsel argümanlardan da yararlanılarak Çankırı Kızılırmak ilçesinde yaklaşık 55 dekar alanda üretimi yapılan çeltiğin hasadı, başarıyla gerçekleştirildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran, Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından uzun yıllardır çeltik üretimi yapılan bu bölgede, verim ve kaliteyi artırmaya yönelik çeşitli uygulamalara, bölgedeki çiftçileri de bilinçlendirmek ve yönlendirmek suretiyle ara vermeden devam ettiklerini belirtti. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da mikrobiyal gübre uygulamaları ile yetiştirdikleri çeltikte istenilen verim ve kaliteye ulaştıklarını ifade eden Kuşvuran, önümüzdeki yıllarda da çeltik başta olmak üzere, Çankırı genelindeki tarımsal faaliyetlere yönelik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edeceklerini dile getirdi.
TRT “Geleceğin İletişimcileri Yarışmasında” Çankırı Karatekin Üniversitesi Finalde
ÇAKÜ Toplumsal Katkı Amaçlı Faaliyetlerine Gönüllü İtfaiyecilik Seferberliği ile Devam Ediyor