Çankırı Karatekin Üniversitesi Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünlerin Geliştirilmesine Yönelik Önemli Adımlar Atıyor

Ana Sayfa >Haberler >Çankırı Karatekin Üniversitesi Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünlerin Geliştirilmesine Yönelik Önemli Adımlar Atıyor
03Kas

Katma değeri yüksek tarımsal ürünlerin geliştirilmesine yönelik gerçekleştirilecek olan projeler, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi başkanlığında, Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran, Prof. Dr. Alpaslan Kuşvuran ve Doç. Dr. Ömer Cem Karakoç’un yer aldığı toplantıda değerlendirildi.

Bölgesel gelişme ve toplumsal katkı alanlarında tarımsal üretimin önemine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, belirlenen tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi, tanıtımı ve katma değere ulaştırılması yönünde gerçekleştirilecek olan planlamalar yapıldı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Rektör Çiftçi “Üniversiteler sadece eğitim-öğretim kurumları değil, aynı zamanda bulunduğu şehir ve bölgeye katkı yapan kurumlardır. Bu doğrultuda üniversite olarak toplumun, şehrin beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik proje ve programlar yapıyoruz. Tarımsal üretim alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu düşündüğümüz Çankırı’da, bu potansiyeli artıracak, ön plana çıkartacak ve bölgesel kalkınmayı sağlayacak ürünlerin üretici ile tanıştırılması, ürün çıktılarının katma değere dönüştürülmesi ve yeni faaliyet alanlarının oluşturulmasına yönelik projelerimiz yakın zamanda başlayacak.” dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünlerin Geliştirilmesine Yönelik Önemli Adımlar Atıyor
Sonraki Haber

Çankırı Karatekin Üniversitesi Afrika İle Bağını Güçlendiriyor

Önceki Haber

Rektör Çiftçi, Üniversite Akademik Birim Yetkilileri ile Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirdi