Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ÇAKÜ’de

Ana Sayfa >Haberler >Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ÇAKÜ’de
10Şub

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu Üniversitemiz Uluyazı Kampüsünde ağırladık.

Bakan Kasapoğlu’nun ziyaretine Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Cıbık, AK Parti İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik ve bakanlık bürokratları da eşlik etti.

Rektör Çiftçi’nin yöneticiler ve öğrencilerle birlikte karşıladığı Bakan Kasapoğlu`na öğrenciler de hoş geldiniz çiçeği takdim ettiler.

Üniversite şeref defterini imzalayan Sayın Bakan’a daha sonra Rektör Çiftçi tarafından Çankırı Karatekin Üniversitesi’ni tanıtan bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumda Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin akademik, durumu, öğrenci dağılımı, teknik ve fiziki altyapısı, uluslararasılaşma hedefleri, Erasmus değişim programı ve TÜBİTAK projelerinde ki başarısı hakkında bilgi veren Rektör Çiftçi, “Üniversitemiz gelişen iller arasında yer alan Çankırı’nın lokomotifleri arasında olmasının yanında bölge turizmi, sanayisi ve gençleri için yatırım ve istihdam amaçlı projeler üreterek bu anlamda da sorumluluğunu yerine getirmektedir.” dedi

Şehrin ve ülkenin kendilerinden beklentilerinin farkında olduklarını ve sorumluluk bilinciyle tüm program ve stratejik planlarını hazırlayarak hedefe odaklandıklarını ifade eden Rektör Çiftçi, “ Tabi bizim de bu hedeflere ulaşabilmek için tüm paydaşlarımız ve üst yöneticilerimiz ile halkımızdan beklentilerimiz var. Bu anlamda bugün itibari ile 20.000 sınırına dayanan öğrenci sayımız öğrenci tercihi ve bölüm bazında bölgenin ve Türkiye’nin önde gelen gözde fakülteleri olan Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültemizin öncülüğünde gelecek yıllarda katlanarak artmaya devam edecektir. Biz bu anlamda Çankırılı iş insanları ve yatırımcılardan yurt ve konut konusunda Çankırı’ya çok acil yatırım yapılmasını bekliyoruz. Sayın Bakanım sizden de KYK yurt kapasitemizin artırılması için talebimiz var. Bunun için yer konusunda hem özel yatırımcılara hem de bakanlığımıza yardımcı olmaya hazırız. Bunun yanında  her anlamda kolay ulaşılabilir bir üniversite olmak için  üniversitemizin alternatif yolları ve ana yol güzergahının iyileştirilmesi için yardımlarınızı bekliyoruz. Son olarak ise YÖK’e geniş içerikli bir dosyasını sunduğumuz Spor Bilimleri Fakültemizin kurulumu için bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen sayın Valimize, milletvekillerimize teşekkür ediyor sizlerin de yardımlarını istirham ediyoruz. Bu fakülte açıldığında hem Çankırı’nın gençlerine ve sporcularına hem de üniversitemizin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.  Ziyaretinizle bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyarette Çankırı’da ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Kasapoğlu, sportif anlamda Çankırı’ya çok güzel hizmetler kazandırdıklarını ve kazandırmaya devem edeceklerini ifade etti.

Bakan Kasapoğlu, aldığı bilgiler ve gözlemleri ışığında Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin öğrenci sayısı, akademik gelişim, sosyal projeleri, uluslarasılaşma ve değişim programlarında çok iyi bir noktada olduğunu belirterek, “ Bakanlık olarak gençlerimiz ve sporcularımız her zaman bizim önceliğimiz. Bu noktada üniversitemizin gelişimi ve gençlerimizin geleceği için bakanlık olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.  “ dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri ile de bir süre sohbet eden Bakan Kasapoğlu, gençlerin talep, öneri ve şikayetlerini de dinleyerek gençlerden gelen fotoğraf çekimi taleplerini de kırmadı.

Ziiyaret; Rektör Çiftçi’nin Bakan Kasapoğlu’na hediye ve kendisi adına ÇAKÜ Şehitler Ormanlığına dikilen fidanların sertifika takdimi ile sona erdi.

Doğa Bilimleri Alanında Uygulamalı TÜBİTAK Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirilmiştir.

ÇAKÜ, Biyolojik Mücadelede Yarasaları Sahaya Sürecek