Üniversite Hayatı

Hem kent hem de kampüs üniversitesi olma niteliği taşıyan Çankırı Karatekin Üniversitesi, öğrencilerinin akademik ve entelektüel gelişiminin yanında, sağladığı kültür, sanat ve spor olanakları ile sosyal gelişimini önemseyerek “yaşayan kampüs” anlayışını benimsemektedir. Yaşayan Kampüs ile öğrenciler akademik ve sosyal bakımdan her türlü ihtiyaçlarına istedikleri zaman erişebildikleri donanımlı bir kampüste eğitim görmektedir.

Yaşayan Kampüs

Kampüs planlamamızda öğrencilerin mesleki eğitim dışındaki faaliyetleri gerçekleştirebileceği ortamlar yaratarak toplum hayatına hazır bireyler olarak yetişmesi hedeflenmiştir. Dünyanın farklı yerlerinden üniversitemizi tercih eden öğrenciler kampüste farklı kültür ve yaşam tarzlarını deneyimlemektedir. Öğrenci toplulukları, yıl boyu devam eden organizasyonlar ve etkinlikler ile dinamik bir kampüs ortamı sağlamaktadır. Yaklaşık 740.000 m² alana kurulu yerleşkelerimizde akademik binalar, uygulama ve araştırma merkezleri, laboratuvarlar, atölye ve stüdyolar dışında kütüphane, yemekhane, misafirhane, öğrenci yurtları, ATM’ler, yiyecek-içecek otomatları, fotokopi merkezleri, sağlık birimleri ve danışma merkezleri gibi sosyal hizmet alanları yer almaktadır. Yerleşkelerimizde kapalı ve açık spor tesisleri, resim, müzik, tiyatro, halkoyunları, el sanatları faaliyet ortamları, rekreasyon ve hobi alanları gibi kültür, sanat ve spor imkanları bulunmaktadır.

Kampüs Alanımız

Karatekin üniversitesi yerleşkeleri öğrencilerin ihtiyaçları ve eğitim gereklilikleri düşünülerek Çankırı şehrinin farklı noktalarında bulunmaktadır. Üniversite’nin en büyük kampüsü olan Uluyazı Kampüsü’nün yanısıra, üniversite’nin şehir merkezinde, Eldivan, Şabanözü, Çerkeş, Ilgaz ve Kurşunlu ilçelerinde de yerleşkeler bulunmaktadır.

Diğer Yerleşkelerimiz

Karatekin Üniversitesi

Tercihini belirlerken sana yol gösterip rehberlik edecek tavsiyelere kulak vererek sağlıklı seçimler yapmak senin elinde. Unutma: “Senin tercihin, senin geleceğin!”

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencilerinin fiziksel, zihinsel ve ruhsal bakımdan sağlıklı ve dengeli bireyler olarak topluma kazandırılması için toplam 21.443 m² alanda kurulu açık ve kapalı spor tesisleri ile hizmet vermektedir.

Yerleşkelerde yıl boyunca sosyal etkinlikler ve organizasyonlar devam etmektedir. Spor karşılaşmaları, çeşitli gösteriler, müzik dinletileri, konserler, bahar şenliği, festivaller, alternatif açık hava etkinlikleri düzenlenmekte; panel, konferans, söyleşiler organize edilmektedir.

Üniversitenin Avrupa eğitim ve Gençlik Programları ile Çerçeve Araştırma Programlarına aktif bir şekilde katılımını sağlamak, Erasmus Program ülkeleri ile anlaşmalarda başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere ABD, Kanada, Çin, Yeni Zelanda, Japonya ve Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan Azerbaycan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Sırbistan, Mısır, Cezayir gibi ülkeleri de kapsayacak geniş bir yelpazede genişletmek,

Üniversitemizde,

Farabi Değişim Programı Koordinatörlüğü,

Erasmus Koordinatörlüğü,

Mevlana Koordinatörlüğü bulunmaktadır...

Uluyazı yerleşkesinde yer alan kütüphanemiz 9300 m² yeni nesil ferah binası ve okuma salonları ile eş zamanlı 600 okuyucuya hizmet verebilme kapasitesine sahiptir. Kütüphanemizde 3 adet grup çalışma odası 12 adet bireysel çalışma odaları bulunmaktadır. Kitap ve dergilerden oluşan toplam 300.000 cilt yayın ve elektronik kaynağı ile Çankırı şehrine ve üniversitesine hizmet vermektedir. Basılı kitapların tamamı kütüphane yönetim sisteminde taranabilmekte ve ödünç alıp verme işlemlerinde RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama teknolojisi) ile takibi sağlanmaktadır. Basılı koleksiyonun yanı sıra çeşitli elektronik kaynaklara da erişim sağlanmaktadır. Satın alınan veya abone olunan tüm veri tabanları ve yayınların üniversite yerleşkesi içerisinde üniversite ağına dahil olan tüm bilgisayar ve mobil cihazlarda kullanımı mümkündür. Kampüs dışında da kullanıcı yetkilendirmesi yapılarak 7/24 saat uzaktan erişimi olanaklıdır. Üniversite kütüphanelerinde var olan iş birliği gereği basılı ve elektronik koleksiyonunda olmayan yayınlar kütüphaneler arası ödünç verme ve belge sağlama hizmetleri kapsamında diğer yükseköğretim kurumların kütüphanelerinden temin edilebilmektedir. Öğrenci ve akademisyenlerimizin bilgi gereksinimleri doğrultusunda her geçen gün basılı ve elektronik kaynak koleksiyonu zenginleştirilmektedir.