yavuzdemirel@karatekin.edu.tr

Yavuz DEMİREL

Rektör Yardımcısı

Kısa Özgeçmiş

Prof. Dr. Yavuz DEMİREL; 1973 Ardahan doğumludur. 1997 yılında, Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Fakülte birincisi olarak mezun oldu. Yüksek Lisansını 2000 yılında, doktorasını 2005 yılında Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında Tamamladı. Niğde Üniversitesi Aksaray İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında 1998-2006 yılları arasında araştırma görevlisi olarak görev yaptı. 2007-2010 yılları arasında Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında Yardımcı Doçent, 2010-2015 yılları arasında Doçent olarak görev yaptı. 2015-2023 yılları arasında Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında Profesör olarak görev yapmıştır. Halen ise Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında Profesör olarak görev yapmaktadır.

Görev yaptığı Üniversitelerde; Senato Üyeliği, Üniversite, Fakülte ve Yüksekokul Yönetim Kurulu Üyeliği, Dekanlık, Dekan Yardımcılığı, Yüksekokul Müdürlüğü, Meslek Yüksekokul Müdürlüğü, Bölüm Başkanlığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Yönetmelik ve Yönerge Komisyonu Başkanlığı, Etik Kurul Üyeliği, Kalite Koordinatörlüğü görevlerinin yansıra, Üniversite-Sanayi İşbirliği komisyon üyeliği, 11. Kalkınma Planı Etkin Yönetim Komisyonu, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminde eğitmen olarak ve YÖKAK İzleme Takım Üyeliği gibi görevlerde aktif olarak yer almıştır. Kastamonu Üniversitesinin kurumsal düzeyde TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemine geçiş sürecini koordine etmiştir.

Prof. Dr. Yavuz DEMİREL’in ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda yayınlanmış çalışması bulunmaktadır.  AD Scientific Index’in yayınladığı "Dünya Bilim İnsanı ve Üniversite Sıralamasında” ise “İlk 10 Bin” akademisyen arasında yer almaktadır. Prof. Dr. Yavuz DEMİREL, evli ve dört çocuk babasıdır.