Üniversitemizden Duyurular

2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

Ana Sayfa >2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DUYURUSU

İLAN TARİHİ                   : 16 Ekim 2017

 

 

SON BAŞVURU TARİHİ: 23 Kasım 2017

 

 

Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği;

 

EÜB sahibi yükseköğretim kurumu öğretim elemanları, yönetici kadrosu, idari personelinin eğitim amaçlı  hareketliliğine imkân sağlayan alt faaliyet alanıdır. Bir önceki dönemde sadece AB üyesi ülkelere gidilebilirken, yeni dönemle birlikte AB üyesi 28 ülkenin yanı sıra, Makedonya, Lihtenştayn, İzlanda ve Norveç’e de ders verme/alma hareketliliği kapsamında gidilebilmektedir.

 

Personel Eğitimi Hareketliliği faaliyet alanı üç hareketlilik türünü içerir:

  • Yükseköğretim kurumundan bir işletmeye giden personelin hareketliliği

Bu hareketlilik türünün amacı faydalanan kişilerin bilgi ve tecrübe aktarımı ile öğrenmelerine ve pratik beceriler edinmelerine imkân vermektir. Temel faaliyetler seminerler, atölye çalışmaları, kurslar ve konferanslar, pratik eğitim süreçleri, kısa görevlendirmeler vs. olabilir.

  • Bir yükseköğretim kurumundan başka bir yükseköğretim kurumuna giden yönetim kadrosu ve idari personelin hareketliliği

Bu hareketlilik türünün amacı faydalanan kişilerin farklı bir kurumun deneyim/iyi uygulamalarını öğrenmelerine ve mevcut işleri için gerekli becerileri geliştirmelerine imkân vermektir. Temel faaliyetler iş başı eğitim programı, çalışma ziyaretleri, kısa görevlendirmeler vs. olabilir.

  • Eğitim almak amacıyla başka bir yükseköğretim kurumuna giden öğretim elemanının hareketliliği

 

Personel Eğitimi Hareketliğine Katılabilme Şartları

  1. ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğretim elemanı, yönetici, idari personel olunması
  2. Üniversiteler arası anlaşmanın olması (üniversite ile işletme arasında anlaşma gerekmemektedir)
  3. Hem gönderen hem de misafir olunan kurum tarafından kabul edilen bir eğitim anlaşmasının  (training agreement) olması (eğitim anlaşması taraflarca imzalanmış olmalı ve en azından gerçekleştirilecek programın genel amaç/hedeflerini, içeriğini ve beklenen sonuçlarını içermelidir) 

 

ÖNEMLİ NOT: Eğitim Alma Hareketliliği sonrasında hibe almaya hak kazanabilmek için misafir olarak gidilen kurumunda en az 2 gün eğitim almak gerekmektedir.

 

 BAŞVURU:

Başvuru için Gerekli Belgeler

1. Üniversitemiz Erasmus sayfasından online başvuru

2. Kabul/Davet Mektubu (Başvuruda taranmış belge kabul edilir daha sonra orijinalleri istenir)

3. Eğitim Anlaşması  (training agreement)  (Başvuruda taslak program sunulacaktır )

5. Yabancı Dil Belgesi (ÜDS, KPDS, YDS, YÖKDİL ve TOEFL dengi (Dil puanı başvuru sahiplerinin puan üstünlüklerine göre olacaktır)

6. Başvuru yoğunluğuna göre Komisyon kararınca bölümlere kontenjan koyulacaktır. Her bölüm/birimden bir asil seçilecektir. Aynı bölüm veya birimden başvuranlar puan üstünlüğüne göre kendi içinde değerlendirilecektir.  (Üniversite geneli akademik ve idari personel için toplam kontenjan 6’dir)

 

·         Erasmus eğitim alma hareketliliği faaliyeti kapsamında alınacak tüm başvuruların ONLINE olarak  http://onkayit.karatekin.edu.tr/GIRIS Erasmus Kurum Koordinatörlüğüne yapılması gerekmektedir.

·         Erasmus eğitim alma hareketliliği faaliyetinden faydalanmak isteyen akademik/idari personelin taslak Eğitim Anlaşması’’ (training agreement) ile başvuru yapması gerekmektedir.

Değerlendirme:  

Erasmus eğitim alma hareketliliğinden faydalanmak üzere yapılan tüm başvurular ön değerlendirmeye tabi tutulacaktır (Yukarıda belirtilen şartlar).

Personel hareketliliği faaliyetine katılacak kişilerin seçimi Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü Makamınca belirlenen bir kurul tarafından ve Avrupa Birliği Komisyonu`nun yıllık olarak yaptığı Teklif Çağrısı ve Ulusal Ajans tarafından yıllık olarak belirlenen ulusal öncelikler dikkate alınarak yapılır. “Eğitim anlaşmasını” değerlendirme süreci şeffaf ve hakkaniyetli yapılması programın genel kurallarından biri ve ECHE’nin gereğidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          Erasmus+ Eğitim Alma hareketliliği değerlendirmede aşağıdaki şartlara öncelik verilerek başvuran adaylara puan verilecek ve puan üstünlüğüne göre asil ve yedek katılımcılar seçilecektir.

Adı Soyadı

Katılım Sayısı

%40

Yabancı dil

%25

Eğitim Anlaşmasının İçeriği

%15

Kabul Mektubu

%10

Uzman veya Araştırma Görevlisi %10

İdari Personel %10

Toplam

Puan

%100

Sonuç

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.      Katılım Sayısı: ERASMUS+ KA103 Programdan (2014 sonrası) ilk kez faydalanacaklar için 40 puan, 2. kez faydalanacaklar için 30 puan, 3. kez faydalanacaklar için 20 puan, 4. kez faydalanacaklalar için 10 puan ve 5. kez ve üzeri faydalanacaklar için puan verilmeyecektir.

2.      Yabancı Dil: Yabancı dil puanını %15’u (( ÜDS, KPDS, YDS, YÖKDİL ve TOEFL sınav puanlarının YÖK eşdeğerliliklerine göre %25’i alınacaktır.  Resmi geçerliliği olan Dil Belgesini ibrazı gereklidir - Yabancı dil belgesi ibraz etmeyenlere puan verilmeyecektir.)

3.      Eğitim Anlaşmasının içeriğinin özgün ve uzmanlık alanı ile ilgili olması beklenmektedir. Başvuru sahibinin bölümü ile gideceği üniversitedeki/ işletmedeki birim ile ilgili olmalıdır. İş planını yüklemeyen personelin başvurusu dikkate alınmayacaktır. İş planının İngilizce olarak doldurulması ve sisteme yüklenmesi değerlendirme için ön koşuldur.

4.       Kabul mektubu hazır olup başvuru esnasında sisteme yükleyen personele 10 puan verilecektir.

5.      Akademik Uzman veya araştırma görevlilerine 10 puan verilecektir.

6.      Akademik unvanı olmayan idari personel başvurularına 10 puan verilecektir.

 

2017/2018 Akademik yılı Personel Hareketliliği Hibe Hesapları:

Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan günlük/haftalık hibe miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır. Tabloda gösterilen miktarlar Avro cinsindendir.

 

   Personel Hareketliliği faaliyetinden faydalanacak personele verilecek olan günlük harcırah miktarları 28 AB üyesi ülkenin ve AB dışı 4 program ülkesinin yaşam standartları göz önüne alınarak aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

 

 

Ülke Grupları

Hareketlilikte Gidilen Ülkeler

Günlük Hibe Miktarları (€)

GRUP A

Danimarka, Hollanda, İngiltere (Birleşik Krallık), İrlanda, İsveç

 

144

GRUP B

Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, İtalya, İzlanda, Kıbrıs Rum Kesimi, Lihtenştayn, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Romanya, Yunanistan

126

GRUP C

Almanya, İspanya, Letonya, Makedonya, Malta, Portekiz, Slovakya

108

GRUP D

Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Slovenya

90

 

Yurtdışında geçirilen süre boyunca ilgili personel Türkiye`deki maaşını almaya devam eder ve yurtdışında geçirilen süre normal hizmet dâhilindedir ve personele ek hizmet yükümlülüğü getirmez.

 

Yurtdışına gidecek personel kendi kurumundan Erasmus Programı hibesi haricinde yolluk ve gündelik alamaz. Çifte ödeme yapılamaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seyahat Harcamaları

   Yararlanıcılara gönderen ülke ile gidilen ülke arasındaki mesafeye göre şu şekilde ödeme yapılması planlanmaktadır.

           

Gidilecek Ülke ile Aradaki Mesafe

Ödenecek Hibe

10-99 km arası

20 Euro

100 ile 499 km arası

180 Euro

500 ile 1999 km arası

275 Euro

2000 ile 2999 km arası

360 Euro

3000 ile 3999 km arası

530 Euro

4000 ile 7999 km arası

820 Euro

8000 km ve üzeri için

1100 Euro

 

  Faaliyetten faydalanan personelin hibesi 2 taksitte ödenir. Önce personelin gitmesi öngörülen ülke ve süreye göre hesap edilen toplam hibesinin ilk ödemesi (yaklaşık %80) yararlanıcının Avro hesabına yatırılır. İkinci taksit (yaklaşık %20) ise faaliyet dönemi sonunda, personel gerekli belgeleri teslim ettikten sonra personelin Avro hesabına yatırılır. 

 

Örnek Hesaplama: Macaristan’ın Budapeşte şehrine giden bir personelin hibe hesaplaması:  Macaristan B grubunda bulunan bir ülke olduğu için günlük hibe miktarı 126 avrodur. Çankırı- Budapeşte arası " 1391.22 km" olduğu için seyahat hibe miktarı 275 Euro Toplam Hibe= 5 x 126 + 275 =905 Euro

Hibe kısıtlı olduğundan, programdan mümkün olduğunca çok personelin yararlanabilmesi için başvuruları takiben Koordinatörlüğümüzün hesaplamalarının ardından, hareketlilik günleri ve katılacak personel sayılarında azaltma veya artırma yapılabilir.

Eğitim Alma hareketliliğinden faydalanan personele Merkez tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde günlük/haftalık harcırah ile seyahat mesafesine göre, seyahat gideri ödemesi yapılır. Bu ödeme, yurt dışında geçirilen döneme ilişkin seyahat ve harcırah giderlerine bir katkı niteliğindedir. Seyahat gideri ödemesi, katılımcıların yerleşik oldukları yerden faaliyet yerine gitmek ve dönmek için yaptıkları seyahat maliyetine katkı niteliğindedir. Seyahat mesafesi Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan mesafe hesaplayıcısı (http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm) kullanılarak hesaplanmalıdır.

Personel hareketliliğinden faydalanan personele verilen günlük/haftalık hibe kalacak yer, yeme içme  masrafları, iletişim giderleri, şehir içi seyahat giderleri ev sigorta masrafları gibi giderleri kapsar. Söz konusu giderler için ayrıca ödeme yapılmaz.

Seyahat gerçekleştirilen günler için (seyahat belgeleri ile desteklendiği takdirde ve gidiş için 1, dönüş için 1 olmak üzere toplam 2 günden fazla olmamak şartı ile) hibe ödemesi yapılabilir. Hem faaliyet hem seyahat gerçekleştirilen günler için sadece 1 günlük gündelik ödemesi yapılabilir.  Toplam hibe ödemesi 3 iş günü ve 2 gün de seyahat günleri toplam 5 gün üzerinden ödeme yapılacaktır.

 

Herhangi bir faaliyet içermeyen ya da gerçekleştirilen faaliyetin türüne uygun faaliyet yapıldığı belgelenemeyen günler için hibe ödemesi yapılmaz. Hafta sonu/resmi tatil günlerinde faaliyet yapılması halinde, bu durum öğretim/eğitim anlaşması ya da katılım sertifikası ile destekleniyorsa ilgili gün/günler için hibe ödemesi yapılabilmektedir.

Faaliyetten faydalanan personele ödenebilecek en yüksek günlük/haftalık hibe miktarı personelin,  öğretim/eğitim anlaşmasında karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyet yapıldığı görünen günler, eğitim alma ile ilgili olarak da mümkün olduğunca tam güne yakın olacak şekilde karşı kurumdan görevinin gerektirdiği bir eğitim almış olduğu görünen günler ile seyahat gerçekleştirdiği günlerin toplamı için hesaplanan tutarıdır. Karşı kurumla ortaklaşa gerçekleştirilen akademik/eğitsel faaliyetin taraflarca imzalanmış eğitim anlaşmasında ya da katılım sertifikası ile belgelendirilmiş olması gerekmektedir. Ayrıca seyahat günlerinin belgelendirilmiş olması gerekmektedir.

 

   GÖREVLENDİRME

Başvurunuz Komisyon tarafından onaylandıktan sonra görevlendirme işlemlerinize başlayabilirsiniz. Bunun için Fakültenizin Dekanlığına/Yüksekokul Müdürlüğünüze veya Biriminize dilekçe vermeniz gerekmektedir. Görevlendirme olurunuz çıktıktan sonra, Koordinatörlüğümüze gelerek Erasmus Hareketlilik Faaliyeti Hibe Sözleşmenizi imzalamanız ve hibe ödemenizin yapılabilmesi için bu belgenin aslının Koordinatörlüğümüze ulaştırmanız gerekmektedir. Ödemenizin aksamaması için birimler arası evrak teslim süresini bizzat takip etmenizi ve elden teslim ederek süreci hızlandırmanızı öneririz.

 Seyahat Gideri Ödemesi:

Fatura, makbuz vb ilgili ödeme belgelerinin orijinalleri. 

     Pasaport giriş-çıkış damgaları olan sayfaların fotokopileri

Faaliyet Süresi ve Geçerli Olduğu Dönem:

Bütün personel hareketliliği faaliyetlerinin en geç 30 Haziran 2018 tarihi itibariyle kesinleşmiş olması ve faaliyetlerin 30 Eylül 2018 tarihi itibariyle tamamlanması gerekmektedir.

 

Not 1: Üniversitemiz personeli bir dönemde eğitim alma ya da ders verme hareketliliğinden sadece birinden faydalanabilecektir.

 

Not 2: İş planını yüklemeyen personelin başvurusu dikkate alınmayacaktır. İş planının İngilizce olarak doldurulması ve sisteme yüklenmesi değerlendirme için ön koşuldur.

 

Not 3: Engelli personele ve Gazi personel ile şehit ve gazi yakını personele +10 puan verilecektir.

 

Not 4: Gerekli şartları sağlamak ve sıralamaya girmek koşulu ile programdan hibesiz de yararlanılabilir.