Üniversitemizden Duyurular

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME (STAJ) HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

Ana Sayfa >ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME (STAJ) HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

BAŞVURU KRİTERLERİ:

 

 

Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti tüm üniversite öğrencilerinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarına  dâhil olan Avrupa Birliği üyesi bir ülkede bir işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanmak amacıyla başvurabilecekleri bir staj programıdır.

Kimler Yararlanabilir?

  • Meslek yüksekokullarında öğrenim görenler
  • Lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına devam eden öğrenciler
  • Mezun olacak öğrenciler mezun olmadan önce başvurmak şartıyla mezuniyet tarihinden itibaren 1 yıl içinde staj yapabilirler.

Ev Sahibi Kuruluşlar Kimler Olmalıdır?

Yerleştirme faaliyeti aşağıda belirtilen kuruluşlarla gerçekleştirilebilir:

  • İşletmeler
  • Eğitim Merkezleri
  • Araştırma Merkezleri
  • Diğer Kuruluşlar

Ancak; diplomatik temsilcilikler, Avrupa Birliği Kurumları ile Topluluk programlarını yürüten kuruluşlar bu faaliyet kapsamında ev sahipliği yapamazlar.

 

2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Staj Süresi

  • ÇAKÜ önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri yeterli başvuru olması durumunda en az 2 ay en fazla 3 ay staj yapabilirler. Yeterli başvuru olmaması durumunda staj komisyonu 3 aydan fazla staj başvurularını değerlendirecektir.

BAŞVURU TARİHLERİ

Erasmus+ Kurum Koordinatörü, Ulusal Ajans tarafından açıklanan Erasmus+ Programı başvuru ve raporlama tarihlerine uygun olarak Üniversite içinde geçerli olacak staj başvuru tarihlerini e-mail aracılığı ile Erasmus+ Bölüm Koordinatörlerine duyurur. Ayrıca, bu tarihler ÇAKÜ internet sayfası aracılığı ve ilanlar ile de üniversitenin tüm mensuplarına ve öğrencilerine ilan edilir.

 

2017-2018 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti için başvuru tarihleri

16 Ekim 2017—19 Aralık 2017 olarak belirlenmiştir.

Staj`ın yapılacağı firmadan alınacak kabul mektubunun en geç 02 Mart  2018  tarihine kadar Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü`ne teslim edilmesi gerekmektedir.

 

BAŞVURU ÖN KOŞULLARI

1. Genel Not Ortalaması:

Ön Lisans ve Lisans Öğrencileri için en az 2.20/4.00

Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri için en az 2.50/4.00 olmalıdır.

2. Staj konusu ve görevleri öğrencinin mevcut eğitim alanı ile ilgili olmalıdır. Bölümde öğrencilerin zorunlu staj sorumluluğunun olması fark etmeksizin tüm bölümlerin öğrencileri Erasmus+ stajından yararlanma hakkına sahiptir.

3.  Staj faaliyetinde öğrencilerin programdan faydalanabilmeleri için en az 2.sınıfta olmaları şartı aranmaz. Birinci sınıf öğrencilerinin seçiminde ilk yarıyıl sonundaki akademik not ortalamaları dikkate alınır.

4. Öğrenci, daha önce Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği faaliyetinden yararlanan öğrencilerimiz, Erasmus+ Staj Hareketliliğine başvuru yapabilirler ancak öncelik Erasmus+ faaliyet türlerinden hiç yararlanmamış öğrencilerimize verilecektir. Ayrıca daha önce yararlanan öğrencilere toplam yararlanma sayısına göre -10 puan kuralı uygulanacaktır.

5. Öğrencinin disiplin cezası alması veya alttan dersi olması gibi sebepler Erasmus+ programından faydalanmasına engel değildir.

6. Mezun olacak olan öğrenciler, mezun olmadan önce başvurmak şartıyla mezun olduktan sonra staj faaliyetten yararlanabilirler.

7.İmzalanacak anlaşmalar açısından bakıldığında, öğrenci yerleştirmede gönderen yükseköğretim kurumu ile ev sahibi işletme arasında bir ikili anlaşma gerekli değildir. Bütün tarafların dâhil olduğu bireysel öğrenci yerleştirme sözleşmeleri bağlayıcı olacaktır.

8. Engelli öğrencilere belgelendirmek kaydıyla +10 puan verilecektir.

9. Şehit ve gazi öğrencilere belgelendirmek kaydıyla +15 puan verilecektir.

GEREKLİ BELGELER

Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen tüm aday öğrenciler öncelikle staj yapacakları kurum ve kendi Bölüm Erasmus+ Koordinatörleri ile iletişime geçip staj yapılacak kurumdan Davet Mektubu istemeli ve çalışma programı hazırlamaya başlamalıdırlar.

 

BAŞVURUNUZA AŞAĞIDAKİ BELGELERİ DE EKLEYİNİZ:

 

  1. Çankırı Karatekin Üniversitesi Erasmus+ Yerleştirme Başvuru Formu                                               ( Üniversite Bilgi Sistemi (UBİS)’ten ulaşılabilir.)

 

  1. Davet Mektubu (Staj yapılacak kurumdan staj onay belgesi: Staj konusu, kapsamı, staj tarihleri ve stajın öğrenciye katkıları belirtilmelidir. Ayrıca, kurumun antetli kağıdına yazılmalı, imzalı, mühürlü olmalı ve imzalayan yetkilinin unvanı mutlaka belirtilmelidir. (Sınavı geçmeniz durumunda teslim alınacak)

3.   Staj Anlaşması (Traineeship Agreement) (Sınavı geçmeniz durumunda teslim alınacak)

  

ERASMUS+ STAJ ÖĞRENCİSİ SEÇİM SÜRECİ

Yabancı Dil Sınavı

 

ERASMUS+ Yabancı Dil Yeterlik Sınavı "İNGİLİZCE" dilinde ve iki aşamalı olarak yapılacaktır.

1. Aşama: 21 Aralık 2017 Perşembe  günü saat: 09.00’da Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü Merkezi Derslikler A veya B blok.

Bu sınavda öğrencilerin, 1- Gramer; 2- Okuma; 3- Yazılı Kompozisyon bilgi ve becerileri ölçülecektir. Bu sınavı geçemeyen öğrenciler doğrudan eleneceklerdir.

2. Aşama: : 21 Aralık 2017 Perşembe  günü  Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 6. Katta 13.30 da yapılacaktır. 1. Aşama sınavından başarılı olan öğrenciler, İngilizce konuşma becerileri bakımından ölçülecektir.


1. ve 2. Aşamayı başarıyla tamamlayan öğrencilerden en yüksek puana sahip öğrenciden başlamak üzere ERASMUS Programı sıralaması yapılacaktır.

Erasmus+ Sıralama Puanının Hesaplanması

  •       Genel Not Ortalamasının % 50`i
  •       Yabancı Dil Puanının % 50`i hesaplanacaktır. 

 

Not: Öğrenciler sınavı geçmek kaydıyla hibesiz de faydalanabilirler.

GÖNDERİLME ÖLÇÜTLERİ

  • Erasmus+ Kurum Koordinatörü, tüm başvuruları derler ve davet mektuplarının uygunluğunu kontrol eder.
  • Erasmus+ Kurum Koordinatörü, Erasmus+ sıralama puanına göre en yüksekten en düşüğe öğrencilerin listesini hazırladıktan sonra Ulusal Ajans tarafından uygun görülmüş kontenjanlar dâhilinde, Erasmus+ staj öğrencisi olmaya hak kazanan öğrencileri duyurur.
  • Yükseköğrenim hayatı boyunca her öğrenci her kademe de yalnız 12 ay hibeli ya da hibesiz olarak Erasmus+ Staj Hareketliliğinden faydalanabilir. Daha önce Erasmustan yararlananlardan -10 puan düşülür.
  • Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Faaliyetinden faydalanılmış olunması Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyetinden faydalanılmasına engel değildir.

EĞİTİM ANLAŞMASI (TRAINEESHIP AGREEMENT)

Erasmus+ Staj hareketliliği faaliyetinden yararlanmaya hak kazanan Erasmus+ öğrencilerinin staj çalışmalarına ait detaylı çalışma programlarını Erasmus+ bölüm koordinatörleri ve staj kuruluşuyla birlikte  hazırlamaları gerekmektedir. Çalışma programı staj süresinin tamamını kapsayacak şekilde hazırlanmalıdır.  Eğitim anlaşması (Traineeship Agreement) adı verilen bu belgede çalışma programının yanı sıra, beceri, yeterlilikler, usta öğreticilik ve tanınma (AKTS) vs. belirtilmelidir. Zorunlu stajın olduğu bölümlerde öğrencinin Erasmus+ stajının, zorunlu staja sayılıp sayılmaması bölümlerin inisiyatifindedir.

Erasmus+ Bölüm Koordinatörü, Erasmus+ Kurum Koordinatörü, Stajdan sorumlu yetkili ve öğrenci olmak üzere tüm taraflarca onaylanan Eğitim Anlaşmaları (Traineeship Agreements) üç nüsha olmalıdır; bir tanesi öğrencide kalır, 1 tanesi Staj Yerine, diğeri de Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü’ne verilir. 

ERASMUS+ STAJ ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLIKLARI

Erasmus+ Bölüm Koordinatörü Erasmus+ Staj öğrencilerini Eğitim Anlaşması (Training Agreement) ile beraber Yerleştirme Sözleşmesi ve Kalite Taahhüdü hakkında bilgilendirir. Öğrenci Erasmus+ Kurum Koordinatörü ile Yerleştirme Sözleşmesi imzalamalıdır. Bu sözleşmede ortaklar, yer, süre ve mali katkı konuları belirtilmelidir. Kalite Taahhüdü ise tarafların rol ve yükümlülüklerini tanımlayan standart belgedir. 

Erasmus+ Kurum Koordinatörü, tüm Erasmus+ Outgoing öğrencilerinin Erasmus+ hibelerini hesaplar. Söz konusu hibe, öğrencinin staj yapacağı kurumda geçireceği süre üzerinden ve Ulusal Ajans tarafından belirlenen “Mali destek listesi” çerçevesinde hesaplanmaktadır. Erasmus+ Koordinatörlüğü tüm Erasmus+-Outgoing öğrencileri için Halk bankasından Avro hesabı açılma sürecini takip eder ve öğrencilere hak ettikleri Erasmus+ staj hibesinin ödenmesini sağlar. Ödemeler, öğrenciler tüm taraflarca onaylanan Training Agreement’ları ve Yerleştirme Sözleşmelerini merkezimize teslim ettikten sonra Rektörlük onayı ve banka havalesi yöntemi ile gerçekleştirilmektedir.