ÇANKIRI KARATEKİN
ÜNİVERSİTESİ
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Korgun Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan işletmelerde incelemelerde bulundu. Ayrancı, Yakınkent OSB’de kurulan ÇAKÜ Teknokent hakkında iş insanları ve OSB yetkililerine bilgi vererek ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
Ziyarette ilk olarak Korgun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nü ziyaret eden Rektör Ayrancı, Korgun OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Köksal, OSB Müdürü Harun Şahin, Korgun Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kozan, KOSGEB İl Müdürü Mücahit Alper Karcı, Çankırı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mahmut Oral Taşçı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Arı, Teknokent Genel Müdürü Ali Sarıca, akademisyenler ve iş insanlarından oluşan heyetle bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda ilk olarak Korgun OSB Müdürü Harun Şahin, bölgenin durumu ve bölgede üretim yapan işletmeler hakkında Rektör Ayrancı ve katılımcılara teknik bilgiler aktardı.
Korgun OSB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Köksal ise yaptığı konuşmada, üreticiler ve istihdam sağlayan işletmeler olarak yaşadıkları bölgenin coğrafi, fiziki, teknik, ulaşım ve yetişmiş insan gücü gibi konularda yaşanan sorunlarından bahsetti. Köksal, “Üreticiler olarak yaşadığımız şehrin kalkınmasına katkı sağlayabilmek için elimizi taşın altına koyuyoruz ve zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyoruz. Devletimizin desteği ve katkısı azımsanmayacak derecede bizlerin yanındadır. Bununla birlikte, şehrimizin kalkınmasında en önemli faktörlerden biri olan Üniversitemizin de bilimsel aklı ile yanımızda olduğunu görmek bizi son derece mutlu etti. Bunun en büyük örneklerinden biri de Yakınkent OSB’de kurulan Teknokent’tir. Teknokent’in hem şehrimize hem biz sanayicilere vereceği katkı tartışılamaz. Bu anlamda başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hep birlikte üniversite-sanayi iş birliğini geliştirerek daha iyi yerlere geleceğimizi ümit ediyorum.” dedi.
Görüşmede ayrıca, ÇAKÜ Teknokent ve Mühendislik Fakültesi’nin açılacak olan bölümleri ile ilgili yapılacak ikili anlaşmalar ve iş birlikleri ele alındı.
Rektör Ayrancı ise yaptığı konuşmada, “Biz, üniversite-sanayi iş birliğine çok önem veren bir kurumuz. Daha önce de sanayi kuruluşları ile ilgili hazırladığımız raporlarımız ve çalışmalarımız vardı. Artık bunu, Teknokent ile büyük bir AR-GE sahasına dönüştürdük. Sanayicimizin sorunlarını biliyoruz ve onlara bilimsel anlamda katkı sunacak proje ve çalışmalarla destek olacağız. Bunun yanında her geçen gün gelişen Üniversitemiz ve yükselen eğitim seviyemizle onlara ihtiyaç duydukları yetişmiş insan gücünü de sağlıyoruz. Bizim ülkemizde üretici olmak zordur. Devletimiz tüm imkânları ile üreticinin yanında yer alsa da rasyonaliteye dayandırılmadan seçilen iş kolları ve açılan işletmeler maalesef uzun süreli yaşama şansı bulamıyor. İşte biz bu anlamda tüm yatırımcılarımıza bölgenin ve şehrin yapısına uygun iş kolları ve alanlarıyla ilgili hazırlayacağımız fizibilite raporları sayesinde katkı vermek istiyoruz. Sağlam bir yapı üzerine kurulan bir işletme, hem kendi büyür ve gelişir hem de önce bulunduğu bölgenin, sonra da ülkenin gelişimine katkı ve istihdam sağlar. Türk toplumu hem yerli hem yabancı yatırımcı ve üreticiye açık bir toplumdur. Sizin de bunu hissettiğinizden eminim. Buna paralel olarak üniversitemizde de dünyaya açık bir yönetim ve öğretim anlayışı benimsemektedir. Şu anda 30 ayrı ülkeden 1300 yabancı uyruklu öğrenci bizim üniversitemizde öğrenim görmektedir. 2 yıl sonra bu sayıyı 7.500, 2023 hedefi olarak ise toplam öğrenci sayımızı 25.000 olarak hedeflemekteyiz. Mühendislik Fakültemizin istihdama ve günün şartlarına uygun olacak şekilde bütün bölümlerini açarak revize ettik. Özellikle sizin çalışma alanızla ilgili çok iyi bir eğitim veren bölümlerimiz var. Yakınkent OSB’de 127.000 metrekarelik alan bize Teknopark için tahsis edildi. Teknopark inşası da tamamlandıktan sonra sizinle daha sıkı ilişkiler içerisinde olacağımıza inanıyorum. İnşallah çalışmalarımızın meyvesini hep birlikte alacağız.” dedi.
Görüşmenin ardından Rektör Ayrancı ve beraberindeki heyet, Set Solar Güneş Enerji Sistemleri, Kıcıman Tel Sanayi Üretim Tesisleri, Gümak Demiryolu Bağlantı Elemanları Üretim Tesisleri, Ekocabin Mutfak Mobilyaları Üretim Tesisleri ve Ergo Yatak Üretim Tesislerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.