Tarihçe

Anasayfa >Hakkımızda >Tarihçe

Tarihçe

Çankırı Karatekin Üniversitesi 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Çankırı ilinde bulunmaktadır.

10 Eylül 2008 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ı Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne rektör olarak atamıştır.

06 Eylül 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ı Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne ikinci dönem olarak yeniden rektör olarak atamıştır.

30 Aralık 2016 tarihinde YÖK, Prof. Dr. Mehmet Çakır'ı Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne vekaleten rektör olarak atanmıştır.

27 Temmuz 2016 tarihinde YÖK, Prof. Dr. İbrahim Aydınlı'yı Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne vekaleten rektör olarak atamıştır.

11 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Hasan Ayrancı'yı rektör olarak atamıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21.04.2021 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan 2021/203 numaralı karar ile Prof. Dr. Harun Çiftçi'yi Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne rektör olarak atamıştır.