ÇANKIRI KARATEKİN
ÜNİVERSİTESİ
Çankırı Karatekin Üniversitesi, dijital dönüşüm hedefleri doğrultusunda akademik çalışmaların daha etkili ve düzenli bir şekilde yönetilebilmesi amacıyla Akademik Veri Yönetim Sistemi (CAKUAVIS-https://cakuavis.karatekin.edu.tr) kullanımına geçti.
Akademik personelin verilerini tek bir platformda toplamak, akademik performansları daha etkin bir şekilde değerlendirmek ve ulusal/uluslararası platformlarda görünürlüklerini artırmak için tasarlanan Akademik Veri Yönetimi Sistemi (CAKUAVIS); YÖKSİS, Web of Science (WOS), Google Scholar gibi platformlardaki bilgilerin tek bir sistem üzerinden güncellenip yönetilmesini sağlamasıyla dikkat çekiyor. Bu proje sayesinde akademik performans takibinin kolaylaştırılması, üniversitemizin stratejik hedeflerine katkı sağlayan dijital dönüşümün gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.
Bu projeyle birlikte akademisyenlerimizin bilimsel faaliyetleri daha şeffaf bir şekilde değerlendirilecek ve üniversitemizin ulusal ve uluslararası tanınırlığı büyük ölçüde artacaktır. Rektör Çiftçi, Akademik Veri Yönetim Sistemi’nin ÇAKÜ’nün dijital dönüşüm sürecine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirterek; “Akademik verilerin düzenli bir şekilde toplanması ve analiz edilmesi ile ÇAKÜ’nün araştırma niteliğinin ve bilimsel üretkenliğinin küresel düzeyde tanınmasına katkı sağlanacaktır. Bu sistem sayesinde akademik personelimizin bireysel performansları daha sistematik bir şekilde izlenip değerlendirilebilecek, böylece araştırma odaklı hedeflere daha hızlı ulaşılabilecektir. Ayrıca sistemin kullanıma girmesiyle birlikte Çankırı Karatekin Üniversitesi, dijital dönüşüm sürecinde mühim bir aşama kaydedecek ve akademik faaliyetlerin daha güçlü bir şekilde desteklendiği bir ortam oluşturulacaktır. Böylelikle üniversitemiz, bilimsel üretkenlik ve akademik başarı konusunda önemli bir adım daha atmış olacaktır” ifadelerini kullandı.
Dijital ve Yeşil Beceriler Entegre Ediliyor
Rektör Çiftçi, devamında ise YÖK’ün dijital ve yeşil beceriler vizyonuna dikkat çekerek; “YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın üniversitelerin dijital ve yeşil becerilerini tüm programlara entegre etme önerisi kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu hedeften de memnuniyet duymaktayız. Böylelikle üniversitemizin bilimsel üretkenlik ve akademik başarı konusunda ivme kazanacağına inanıyoruz” dedi. Rektörümüz, tüm akademik personelin bu dönüşüm sürecinde aktif olarak yer almasının ve sistemi aktif bir şekilde kullanmasının oldukça mühim olduğuna vurgu yaparak Akademik Veri Yönetim Sistemi’nin üniversitemizde kullanıma geçmesi hususunda yoğun bir çaba ve gayret sarf eden ÇAKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığına ve her konuda yazlım desteği veren Harran Üniversitesi Rektörüne ve yazlım ekibine teşekkür ederiz.
ÇAKÜ 2024 Erasmus+ bütçe artış oranıyla Türkiye 1.si oldu
ÇAKÜ`de Öğretmenler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı