ÇAKÜ’DEN 2024 YILI ULUSLARARASILAŞMA VE ERASMUS+ PROJELERİ DEĞERLENDİRMESİ

Ana Sayfa >Haberler >ÇAKÜ’DEN 2024 YILI ULUSLARARASILAŞMA VE ERASMUS+ PROJELERİ DEĞERLENDİRMESİ
22Oca
2025

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından öğrencilere yönelik Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği faaliyetleri; eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan EURODESK ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC) projeleri hakkında eğitimler yoğun katılımla sürdürülmüştür. Bu kapsamda, 2024 yılı içerisinde 33 farklı birimde/oturumda öğrencilere bilgilendirme ve 7 stant çalışması yapılmıştır. Personele yönelik olarak da personel hareketliliklerine katılımın artırılması, sonuç odaklı çalışmalarına yürütülmesi, Türkiye ve Brüksel Merkezli Erasmus projelerin yazılması ve uygulanması teşvik edilmiştir.

Rektör Prof. Dr. Harun ÇİFTÇİ, 2024 yılı için uluslararasılaşma ve Erasmus projeleri değerlendirmesinde, bu projelerin üniversitelerin küresel ölçekteki rekabetçiliğini artırma potansiyeline vurgu yaparak Erasmus+ programı ile öğrenci ve akademik personel değişiminin yanında, uluslararası işbirliklerini güçlendirdiklerini ifade etti.  2025 yılında daha fazla öğrenciye hareketliliği ve yeni ortaklıkların kurulması hedeflediklerini belirterek, uluslararasılaşmanın sadece öğrenci hareketliliği ile sınırlı kalmayıp, araştırma ve eğitim alanlarında da önemli katkılar sağladığı vurguladı.  Bu bağlamda, Erasmus+ projeleri aracılığıyla elde edilen deneyimlerin, üniversitenin eğitim kalitesini ve uluslararası görünürlüğünü artıracağını ifade etti.

 

ÇAKÜ’DEN 2024 YILI ULUSLARARASILAŞMA VE ERASMUS+ PROJELERİ DEĞERLENDİRMESİ ÇAKÜ’DEN 2024 YILI ULUSLARARASILAŞMA VE ERASMUS+ PROJELERİ DEĞERLENDİRMESİ ÇAKÜ’DEN 2024 YILI ULUSLARARASILAŞMA VE ERASMUS+ PROJELERİ DEĞERLENDİRMESİ ÇAKÜ’DEN 2024 YILI ULUSLARARASILAŞMA VE ERASMUS+ PROJELERİ DEĞERLENDİRMESİ ÇAKÜ’DEN 2024 YILI ULUSLARARASILAŞMA VE ERASMUS+ PROJELERİ DEĞERLENDİRMESİ ÇAKÜ’DEN 2024 YILI ULUSLARARASILAŞMA VE ERASMUS+ PROJELERİ DEĞERLENDİRMESİ
Sonraki Haber

ÇAKÜ’de Dijital Dönüşüm, Yapay Zekâ ve Veri Analitiği Koordinatörlüğü Kuruldu

Önceki Haber

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’ den Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a Ziyaret