"Kariyerin İçin Adım Atmaya Var Mısın?" Kariyer Günleri Programı

Ana Sayfa >Haberler >"Kariyerin İçin Adım Atmaya Var Mısın?" Kariyer Günleri Programı
08Mar

Üniversitemiz “ÇAKÜ Kariyer Günleri” kapsamında "Kariyerin İçin Adım Atmaya Var Mısın?" programı düzenlendi. ÇAKÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin sektörel farkındalık kazanmaları ve kariyer süreçlerini yönetmeleri açısından yol gösterici nitelikte olan programın konuşmacıları arasında Çankırı Valisi Fırat Taşolar ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi de yer aldı. ÇAKÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Topluluğu tarafından düzenlenen, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği program; ALPAGU Havacılık Kurucusu Yusuf Yücel, Üstün Zekâ Kurucusu Cem Hafızoğlu, Vakıfbank Yazılım Geliştiricisi Metehan Yetkin ve ASELSAN Donanım Tasarım Direktörü Doğanay Doğan’ın konuşmacı olarak katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi, sözlerine öğrenci odaklılık vurgusu yaparak başladı. “Sektörlerinde uzmanlaşmış, alanında duayen, geçmişte yaşadıklarıyla geleceğe ışık tutacak insanlarla öğrencilerimizi bir araya getirmeye gayret gösteriyoruz. Üniversitemiz her alanda güçleniyor. Öğrenci odaklılık üzerinde de kendi planlarını yapmakta, hedeflerini de buna göre ortaya koymakta. Paydaşlarla yaptığımız istişareler ve değerlendirmeler neticesinde Çankırı’daki sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün karşılanması konusunda da önemli adımlar attık. Özellikle üniversitemizde direkt sektörle ilgili 25 programımızı iş yeri mesleki uygulama programına almış olduk. Önümüzdeki dönem bu programlara kayıt yapan tüm öğrencilerimiz son sınıfın son dönemini sektörlerinde iş yeri eğitimi alarak tamamlayacaklar. Teorik eğitimi, sahada da almış oldukları eğitimle birleştirerek bir sinerji oluşturacaklar. Dolayısıyla gelecekte daha güçlü planları olan ve kariyer hedeflerini daha yükseğe çıkaran öğrencilerimizin kazanımları söz konusu olacak.” ifadelerini kullanan Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi, daha sonra mevcut dünya düzeninde Türkiye’nin yükselen değerinden ve bulunduğumuz coğrafyanın zorlukları gereği gençlerimizin sorumluluktan kaçınmaması gerektiğinden bahsettiği konuşmasına şu şekilde devam etti:

Kıymetli arkadaşlar, özellikle Türkiye’ye baktığımızda son 10 yılda, son yansıması da son 5 yılda gerçekten çok büyük gelişmelerle yüzleşiyoruz. Önceden Türkiye’yi tanımlarken tarım toplumu olarak tanımlıyorduk fakat bugün geldiğimiz noktada tanımlamak istersek geniş etki alanı olan bir ülkeyi tanımlıyoruz. Afrika`da varız, Orta Asya’da varız, Balkanlar’da varız, Orta Doğu’da varız, Birleşmiş Milletlerde varız ve Birleşmiş Milletlerde de haykırışımız var. Ne diyoruz: Artık bu sistem dünyaya adil bir nizam getirmiyor. Bu sistem dünyaya güzellikler katmıyor. Bu sistem insanların sıkıntılarını çözmüyor. Bu vesileyle bu sistem değişmeli diyoruz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle de “Dünya beşten büyüktür.” diyoruz. Birleşmiş Milletlerin kürsüsünde bu sedanın yankılanması için Türkiye olarak bizim belli bir noktaya gelmemiz gerekiyordu. Elhamdülillah o noktaya gelmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla tarımdan, modernleşmeden tutun da sağlıkta ulaşılabilirliğe kadar, iktisadi yönetim anlayışımızdan sanayiye, teknolojiye kadar pek çok alanda Türkiye yeni bir eksen, yeni bir merkez oluşturuyor. Bu potansiyelle gelecekte inşallah çok daha iyi yerlerde olacağız çünkü bizim güçlü olmamız demek bulunduğumuz coğrafyanın daha stabil olması demek, bulunduğumuz coğrafyanın daha etkili olması demek. Bilhassa bulunduğumuz coğrafyada sıkıntıların bitmesi demek. Sadece kendi eksenimizi düşünmüyoruz, etki alanımızı da düşünüyoruz. Bu yönüyle de o coğrafyadan gelen binlere varan öğrencilerimizle eğitim öğretim, araştırma geliştirme faaliyetlerine de devam ediyoruz. Dolayısıyla bu avantajın karşısında sizin omuzlarınızda ciddi sorumluluklar da olacak. Bu sorumlulukları da en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum.”.

Çankırı Valisi Sayın Fırat Taşolar ise konuşmasında Kariyer Günleri programına katılan gençlere tavsiyelerde bulundu. Vali Fırat Taşolar, üniversite hayatının kariyer süreci için oldukça kritik bir dönem olduğunu belirterek genç neslin bundan sonraki hayatlarını şekillendirecek önemli bir aşamada yer aldıklarını ifade etti.

Sn. Taşolar, konuşmasının devamında, bulunulan konumun sorgulanmasının doğru olmadığını ve değiştirilemeyecek gerçekler üzerine düşünmek yerine hayatın getirdiklerini kabullenerek mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı ve ülkenin geleceği için mesleki anlamda herkesin elinden geleni yapmasının icap ettiğini söyleyerek öğrencilerimize başarılar diledi.

Sonraki Haber

Rektör Çiftçi, Üniversitemizin Kadın Personelleriyle Bir Araya Geldi

Önceki Haber

ÇAKÜ’de “İnsan Hakları ve Adalet Bağlamında Uluslararası Sistem” Konferansı