Üniversitemizden Duyurular

Muafiyet Sınavı Hakkında

Ana Sayfa >Muafiyet Sınavı Hakkında

Sevgili Öğrencilerimiz,

Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne hoş geldiniz. Kayıt yaptırdığınız bölüm ya da programın müfredatında yer alan birinci sınıf güz ve bahar dönemlerindeki (I. ve II. yarıyıl) zorunlu derslerden ATA-101/102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I/II, TBT-191/192 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı, TDİ-101/102 Türk Dili I/II, YDİ-101/102 İngilizce I/II ve YDA-101/102 Almanca I/II dersleri için, Ortak Dersler Koordinatörlüğü tarafından her yılın başında bir kez olmak üzere muafiyet sınavı yapılmaktadır. Muafiyet sınavında ilgili derslerden 100 üzerinden en az 60 puan alan öğrenciler, bu derslerden muaf sayılır (dersi almış ve başarılı olmuş kabul edilir) ve alınan notlar “Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği” nin 16. maddesine göre harf nota çevrilerek yarıyıl akademik not ortalaması ile genel akademik not ortalamasına katılır.

2024-2025 Eğitim-Öğretim dönemi için muafiyet sınavı, 24 Eylül 2024 Salı günü yüz yüze yapılacaktır. Her öğrenci, kendi bölümünün belirlediği sınav salonlarında sınava girecektir. Bu derslerin muafiyet sınavı, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilecektir. Birinci oturumda I. yarıyıl dersleri (ATA-101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, TDİ-101 Türk Dili I, YDİ-101 İngilizce I ve YDA-101 Almanca I) yer alırken, öğleden sonra yapılacak ikinci oturumda II. yarıyıl dersleri (ATA-102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, TBT-191/192 Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı, TDİ-102 Türk Dili II, YDİ-102 İngilizce II ve YDA-102 Almanca II) yer alacaktır. Bu derslerin hem I. hem de II. yarıyıllarından muaf olmak isteyen öğrencilerin her iki oturuma da katılması ve başarılı olması gerekmektedir.

Muafiyet sınavına başvuruların, 28 Ağustos 2024 tarihine kadar https://ekampus.karatekin.edu.tr adresi üzerinden Sınav Talep İşlemleri – Muafiyet Başvuru sekmesinden yapılması gerekmektedir. Her sınav için ayrı ayrı başvuru yapılması zorunludur.

Sınav saatlerine ve sınav hakkındaki ayrıntılı bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

ORTAK DERSLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ