Üniversitemizden Akademik Faaliyetler

Öğretim Üyemizin Yeni Kitabı Çıktı

Ana Sayfa >Öğretim Üyemizin Yeni Kitabı Çıktı

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Sona’nın “Osmanlı Şairlerinin Divanlarında Fetihler Zaferler (18.yy.)” kitabı yayımlandı.

Doç. Dr. Fatih Sona kitabı ÇaNkırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’ye takdim ederek destekleri için teşekkür etti.

Kitapta edebiyat ve tarih ilişkisine değinildikten sonra döneminin padişahları ve önemli veziriazamları tanıtılmıştır.  Eserde 18. yüzyıldaki Osmanlı Devleti’nin Venediklilerle, Avusturyalılarla, İranlılarla, Ruslarla, Fransızlarla yapılan savaşları, zaferleri klasik Türk edebiyatı şairlerinin nasıl gördüğü incelenmektedir. Böylece klasik Türk edebiyatı şairlerinin toplumsal konulara da yer verdiği çalışmada görülmüştür.