Üniversitemizden Duyurular

Orman Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden Arazi Uygulaması

Ana Sayfa >Orman Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden Arazi Uygulaması

Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “Orman Mühendisliğine Giriş” dersi arazi uygulamasını, ders sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Bora İmal eşliğinde Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğü çalışma alanlarında gerçekleştirdi.

Uygulama kapsamında ilk olarak Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğü ziyaret eden öğrencilere, İşletme Müdürü Utku Danış tarafından işletme müdürlüğü orman varlığı ve çalışma programları hakkında bilgi verildi. Uygulamanın ikinci aşamasında ise Yenice-Kadınçayırı ormanlarına giden öğrenciler, bazı ormancılık uygulamalarını yerinde görme fırsatı da yakaladı. Bu kapsamda, Kadınçayırı Sarıçam-Göknar karışık ormanlarını yerinde gören öğrencilere, ağaç türlerinin tanıtımı yapıldı ve ardından da ormanlarda neden ağaç kesilmesi gerektiği anlatıldı. Sonraki aşamada ise öğrencilere tohum kaynaklarının tanıtımı yapıldı. Sarıçam tohum meşceresi yerinde gören ekibe, yetkililer tarafından teknik bilgi verildi. Daha sonra Sarıçam meşceresinde; damga, ağaç kesimi ve boylama işlemleri uygulamalı olarak gören öğrencilere, ormancılıkta iş güvenliğinin önemi anlatıldı. Ardından, ilgili işletme şefliğinde, odun dışı orman ürünleri üretimi ve pazarlanması hakkında bilgilendirilen öğrenciler, son olarak Ilgaz-Kale Orman Deposunu ziyaret etti. Burada öğrencilere, orman deposu ve depodaki ürünler hakkında teknik bilgi verildi.

Uygulama dersinde öğrencilere; Ilgaz Orman İşletme Müdürü Utku Danış, Orman İşletme Şefleri Emin Arıcı, Zeynep Gürel ve danışman mühendisler de eşlik etti.

Ders sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Bora İmal, yoğun çalışma programlarına rağmen uygulama dersinde kendilerini yalnız bırakmayan meslektaşlarına teşekkür ederek uygulamaya katılan 7 orman mühendisinin ise Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi mezunu olmasının da ayrıca gurur verici olduğunu ifade etti. Uygulama dersleri ile öğrencilerin “Ormana düşen tohum gibi yeşerip büyüdüklerini ve geliştiklerini” de belirten İmal, bu tarz uygulamalar ile mühendis adaylarının mesleki deneyimlerini erkenden edinme fırsatı yakaladığını ifade etti.