Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’24) “Yetenek Her Yerde” Temasıyla Açıldı

Ana Sayfa >Haberler >Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’24) “Yetenek Her Yerde” Temasıyla Açıldı
13Oca

Üniversitemizin de paydaşı olduğu “Orta Karadeniz Kariyer Fuarı” (OKAF’24), TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilere açtı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ve Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen OKAF’24’ün bu yılki teması “Yetenek Her Yerde” oldu.

“100 Yıllık Mirası Geleceğe Taşı” mottosuyla düzenlenen fuarın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi şunları söyledi: “İstiklal Yolu`nun önemli bir kavşak noktası olan Çankırı’dan Kurtuluş yolunun başlangıcı olan Samsun`a gelmekten, Orta Karadeniz Fuarında bulunmaktan son derece mutluyuz. Her yıl büyük bir coşkuyla düzenlenen kariyer fuarlarını geleceğin Türkiye’si adına çok önemli birer kazanım olarak görüyoruz. Yüksek Öğretim Kurumlarının değişen dünyanın dönüşen ihtiyaçlarına adapte olmak için eğitim öğretim kadar inovasyon ve girişimcilik alanlarında da yenilikçi bir anlayışı benimsemesinin önemini biliyoruz. Bu bağlamda kariyer fuarları bir yandan teori ve pratiğin, öte yandan sektör temsilcileri ve öğrencilerin buluşma noktası olarak öne çıkmaktadır. Bu alanda yapılan çalışmalara büyük bir ivme kazandıran başta Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi olmak üzere bu sene ev sahipliğimizi yaparak bizleri ağırlayan Samsun Üniversitesi Rektörümüze, tüm sektör temsilcilerimize, öğrencilerimize ve konuklarımıza teşekkür ediyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri hep birlikte fuar alanındaki stantları ziyaret etti. Fuarın açılışında, Sahra Sıhhiye Okulu Bando Takımı bir konser verdi. Öğrenci ve mezunların kariyer hedeflerine ulaşmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen OKAF’24, eğitim ve iş dünyasını bir araya getirdi. Fuar, katılımcıların niteliklerini ve deneyimlerini artırmalarına, bilinçli kariyer hedefleri oluşturmalarına ve sektör liderleriyle doğrudan iletişim kurmalarına olanak tanıyan dinamik bir platform olarak öne çıkıyor. Fuarda yer alan mülakat odaları sayesinde, firmalar ihtiyaçlarına uygun adayları daha yakından tanıma ve doğrudan işe alım yapma fırsatı buluyorlar. Aynı zamanda, sponsorluk imkânları firmalara marka bilinirliklerini artırma ve yetenekli bireylerle etkileşimde bulunma şansı sunuyor. Bu özelliklerle OKAF’24, eğitim ve iş dünyası arasında etkili bir köprü işlevi görüyor.

İki gün süren fuara; Samsun Vali Vekili Şevket Cinbir, Samsun Milletvekili Av. Ersan Aksu, Garnizon Komutanı Gazi Tümg. Davut Alâ, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, AK Parti Genel Başkan Vekili, 24, 25 ve 26. Dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Birim Müdürü Prof. Dr. Duygu Kızıldağ, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, Türk Şeker Genel Müdürü Dr. Muhiddin Şahin, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, sponsor firmaların temsilcileri, kamu kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, katılımcı kurum/kuruluş ve firma yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının sorumluları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Fuar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için;

adresini ziyaret edebilirsiniz.

ÇAKÜ Eğitime Destek Platformu Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı