odabashuseyin@karatekin.edu.tr

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Kısa Özgeçmiş

Prof. Dr. Hüseyin ODABAŞ

1973 yılında Artvin’de doğan Hüseyin Odabaş, 1996 yılında Ankara Üniversitesi Arşivcilik Anabilim Dalından mezun oldu. 1997 yılında Atatürk Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümünde araştırma görevlisi kadrosuna atandı. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgi ve Belge Yönetimi Anabilim Dalında “Elektronik Belge Yönetimi ve Kamu Kurum ve Kuruluşları” adlı tezi ile doktora öğrenimini tamamladı. 2008 yılında Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümüne yardımcı doçent olarak atandı. 2011 yılında doçent unvanını almaya hak kazandı. 2015 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünde göreve başladı. 2016 yılında profesör kadrosuna atandı ve halen aynı bölümde görev yapmaya devam etmektedir.
Belge yönetimi, bilgi yönetimi, okuma alışkanlığı, açık erişim, yazma eser kütüphaneciliği başta olmak üzere bilgi bilimi alanında makale, kitap, proje ve bildiri şeklinde çok sayıda akademik çalışma yapmış; çeşitli zamanlarda bölüm başkanlığı, fakülte kurulu üyelikleri ve koordinatörlük görevlerinde bulunmuştur.
Kişisel Sayfa: https://odabashuseyin.wordpress.com/