Yunus Emre'nin Vefatının 703. Yıl Dönümünde Anma ve Yunus&Aşk Albümü

Ana Sayfa >Yunus Emre'nin Vefatının 703. Yıl Dönümünde Anma ve Yunus&Aşk Albümü

Gelenekli Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama merkezi tarafından “Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası” kapsamında “Yunus Emre’yi Vefatının 703. Yılında Anma ve Yunus Aşk Albümü” konulu konferans düzenlenecektir. Bu konferans Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Sanat Dalı Öğretim üyesi ve Gazi Gençlik Oda Orkestrası Şefi olan ülkemizin önemli keman eğitimcilerinden ve albümün orkestra düzenlemelerini yapan Sayın Prof. Dr. Mehmet Efe’nin katılımıyla ve Doç. Dr. Elvan Karakoç’un moderatörlüğünde gerçekleşecektir. Bu konferansın amacı, Türk-İslam kültür tarihi mirasımızın önemli değerlerinden olan Yunus Emre’yi vefatının 703. Yılında Yunus Emre’ nin şiirlerinin bestelenmesi ve orkestrasyonun yapılması ile oluşturulan “Yunus Aşk Albümü” şarkıları ile saygı ve sevgiyle anmaktır.

“Yunus Aşk Albümü” 2022 yılında değerli besteci Göksel Baktagir tarafından İlahi aşk yolculuğunda hak aşığı değerimiz Yunus Emre’nin en özel şiirlerinden 12 tanesinin bestelenmesi ve Prof. Dr. Mehmet Efe ve Serkan Sönmez tarafından orkestra düzenlemesinin yapılmasıyla oluşturulmuştur. 2023 yılında Müzik Eğitimi Yayınları tarafından “Yunus ve Aşk- Yunus Emre Oratoryosu” adıyla kitap olarak da yayınlanmıştır.

Konferansa katılım için bağlantı linki için TIKLAYINIZ

A conference titled "Commemoration of Yunus Emre on the 703rd Anniversary of His Death and Yunus Love Album" will be held by the Traditional Turkish Handicrafts Research and Application Center within the scope of "Yunus Emre Culture and Art Week". This conference will be held under the moderation of Assoc. Prof. Elvan Karakoç, Ph.D. with the addition of Prof. Mehmet Efe,Ph.D. one of the important violin educators who is a faculty member of Gazi University, Gazi Education Faculty, Fine Arts Music Education Department, Music Education Main Art Branch, and Gazi Youth Chamber Orchestra Conductor, and who arranges the album orchestras. The purpose of this conference is to commemorate Yunus Emre, one of the important values of our Turkish-Islamic cultural historical heritage, with respect and love, on the 703rd anniversary of his death, with the songs of the "Yunus Love Album" created by composing and orchestrating Yunus Emre's poems. “Yunus Love Album” was created in 2022 by the valuable composer Göksel Baktagir, by composing 12 of the most special poems of our right-loving esteemed Yunus Emre on the journey of divine love, and with the orchestra arrangement by Prof. Mehmet Efe, Ph.D. and Serkan Sönmez. It was also published as a book by Music Education Publications in 2023 under the name "Yunus and Love - Yunus Emre Oratorio".

Link to participate in the conference:

Yunus Emre'nin Vefatının 703. Yıl Dönümünde Anma ve Yunus&Aşk Albümü