ÇANKIRI KARATEKİN
ÜNİVERSİTESİ
Çankırı Karatekin Üniversitesi “Avrupa Birliği Merkezi Projeler ve Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş birliği Projeleri”nde yer almak için çalışmalara başladı.
Projelerde, “Yeşil mutabakat, Küresel İklim Değişikliği, Dijital Dönüşüm, Göçmenlerin Entegrasyonu, Stratejik Yönetim, Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik” öncelikli alanlar arasında yer alıyor. Bu kapsamda, “Hayat Boyu Öğrenme Merkezi” aracılığıyla başta girişimcilik ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu alanlar olmak üzere farklı konularda eğitimlerin verilmesi planlanıyor.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Avrupa Birliği projelerini desteklediklerini, ülkemizin ve şehrimizin gelişimi için var güçleriyle çalıştıklarını ve bu projeler ile ÇAKÜ öğrenci ve personelinin gelişimine katkı sunacaklarını ifade etti.
Rektör Çiftçi, “Yükseköğretimde Hedef Odaklı Uluslararasılaşma”ya değer verdiklerini bu çerçevede gerçekleştirilecek proje çıktılarının ülkemiz, Çankırı ve üniversitemiz için önemli olduğunu belirtti.
Uluslararası İlişkiler Ofis Başkanı ve Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Şuayip Turan’da 2023 Erasmus+ teklif çağrısından 2 projenin hazırlandığını ve ÇAKÜ Erasmus Ofisi olarak çok sayıda yeni projeler oluşturacaklarını vurguladı.
Kalite Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi
ÇAKÜ Ailesinden “Türkiye TEK YÜREK” Kampanyasına Destek