ÇANKIRI KARATEKİN
ÜNİVERSİTESİ
Çankırı Karatekin Üniversitesi Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, bir ilki gerçekleştirerek, Ilgaz’ın coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımında ve üretim-tüketiminin yaygınlaştırılmasında öncü rol üstlenecek
ÇAKÜ HABER MERKEZİ/////
AKADEMİK danışmanlığını Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sinem Kunt’un, yürütücülüğünü yüksek lisans öğrencisi Mustafa Genç ve proje ortaklığını yine yüksek lisans öğrencisi Gamzenur Atalar`ın birlikte yürüttükleri “TÜBİTAK 2209-A-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında "Çankırı Coğrafi İşaretli Ürünlerinin Yerel Mutfaklarda Kullanım Düzeyinin Belirlenmesi: Ilgaz Yerel Yiyecek ve İçecek İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma" başlıklı projenin çıktılarını paylaşmak üzere, Zoom üzerinden online bir sunum gerçekleştirildi.
BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER
Yüksekokul öğrencilerinin de katıldığı sunumda, projenin akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Sinem Kunt, toplantının düzenlenme amacına ilişkin kısa bir bilgi verdikten sonra bilimsel araştırmaların önemine değinerek bu konuda daha fazla projenin üretilmesi ve öğrencilerin teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yaklaşık 6 aylık bir sürede tamamlanan projenin Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu için bir ilk olduğunu ifade eden Kunt, bu projelerin devamının geleceğine inandığını söyledi.
“TANITIMLA İLGİLİ YOL HARİTASI HAZIR”
Coğrafi işaret tescili almış yiyecek ve içeceklerin, sürdürülebilirlik temelinde bölgesel kalkınmada önemli bir rol üstlendiğinin ifade edildiği toplantıda, projeyle ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Kunt şunları söyledi: “Tamamlanan proje sonucunda Ilgaz’da faaliyet gösteren ve araştırmaya katılmayı kabul eden 6 adet yerel yiyecek ve içecek işletmesinin menüsünde coğrafi işaret adı altında herhangi bir ürüne rastlanılmadığı tespit ettik. Bu bulgu Ilgaz’da coğrafi işaretli ürünlere yönelik bir farkındalığın henüz oluşmadığını ve bu konuda gerekli çalışmaların başlatılmadığı kanısını güçlendirmektedir. Diğer taraftan yerel işletmelerdeki menülerin coğrafi işaretli ürünler ile zenginleştirilmesi ve bu ürünlere yönelik bilgilendirme ve tanıtım çalışmaların yürütülmesi gerektiğine inanmaktayız. Biz bu kapsamda Ilgaz için coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı için bir yol haritası hazırladık ve yakın zamanda uygulamaya başlayacağız” dedi.
“Üniversitemiz büyük bir aile oldu”
“Hukuk zamanın ruhuna ve toplumun dinamiklerine uygun olmalıdır”