Uluslararası Öğrenciler

2019 ve 2020 yılları uluslararası öğrenci kabulünde oransal yükselişi ile Türkiye’deki üniversiteler arasında zirvede bulunan Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından düzenlenen “Cibuti Kültür Günü”

Ayrancı, Dünyayı Bir Araya Getirdi

Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın uluslararasılaşma hedefiyle yüzünü dünyaya dönen ve bu hedefle yabancı öğrenci sayısını bir yılda 7 katına çıkarıp 1500 yabancı uyruklu öğrenci sayısına ulaşan Çankırı Karatekin Üniversitesi bu öğrencilerini festival havasında düzenlenen bir etkinlikte buluşturdu.

Uluyazı Kampüsü Spor Salonunda 30 ayrı ülkeden 1500’i aşkın öğrencinin katılımı ile düzenlenen “Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi”, ülkelerin tanıtımının gerçekleştirildiği sinevizyon gösterimi ile başladı. Yabancı öğrencilerin coşkulu alkışları ile kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı: “Dünyanın altı ayrı kıtasından, her dilde ve her renkten buraya ilim için irfan için gelen değerli arkadaşlarım, hepiniz hoş geldiniz. Bugün bizim düğün günümüz. Biz artık çok yakın dostlar olduk. Bu bitmeyecek dostluk, ülkelerimizin ve çocuklarımızın yarın övünç kaynağı olacak. Ülkelerimizin ve halklarımızın kardeşliği bizler için çok önemli. Sizden sadece yaşamayı sevmenizi, burada bulunduğunuz süre içerisinde alanlarınızı iyi öğrenmenizi, eğlenmenizi ve iyi dostluklar kurmanızı istiyoruz.” dedi. Rektör Ayrancı konuşmasının devamında, “Çankırı artık Türkiye’nin bir merkezi olarak çok kültürlülük ile karşı karşıya. Basmakalıp düşüncelerin, dar görüşlerin zamanı geçmişte kaldı. Biz 30 ayrı ülkeden gelen arkadaşlarımızla birlikte bu güzel helvayı yapabilirsek, başarımız bütün dünyaya örnek olacaktır.” şeklinde konuştu.

Uluslararası Öğrencilerimiz

Ayrancı’nın konuşmasının ardından sahneye gelen ÇAKÜ Bir Yudum Anadolu Efsanesi Halkoyunları Topluluğu izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Cibuti, Gambiya, Azerbaycan, Türkmenistan, Sudan, Irak, Kosova ve Malili öğrencilerin yöresel kıyafetleri ile yaptıkları gösteriler salondaki coşkuyu doruğa çıkardı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi SİZİ BEKLİYOR her yönüyle