Vali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu Oldu

Ana Sayfa >Haberler >Vali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu Oldu
21Oca

Çankırı Karatekin üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından şehrimizin ve ülkemizin önemli hukukçu, bürokrat ve tanınmış kişilerinin konuk olduğu ve düzenli olarak gerçekleştirilen Kariyer Sohbetlerinin bu haftaki konuğu Çankırı Valisi Abdullah Ayaz oldu.

ÇAKÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen söyleşiye Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Erdem, Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, ÇAKÜ İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Salih Sarıcaoğlu, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Murat Yıldırım, akademisyenler katılırken öğrenciler de yoğun ilgi gösterdiler.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi;  dinamik, yeniliğe ve gelişime açık, beşeri sermayemizin geleceği için sürekli yeni projeler ve fikirler üreten bir üniversite olma idealini sürdürmek istediklerini ifade etti . Bu doğrultuda Üniversitemizin fark yaratan fakültelerinin başında gelen Hukuk Fakültesi öğrencileri ile kariyerleri başarılarla dolu önemli şahsiyetleri buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Bu bağlamda yoğun programı içerisinde kendilerini kırmayıp söyleşiye katılan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz’ı kariyer sohbetleri etkinliğinde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Rektör Çiftçi konuşmasının devamında, “ Hukuk Fakültemiz bizim gözbebeğimiz. Gittiğimiz her yerde ve bize gelen misafirlerimize Hukuk Fakültemizden gururla bahsediyoruz. Şunu açıkça söyleyebilirim ki, ÇAKÜ Hukuk Fakültesi İç Anadolu Bölgesi’nin tercih edilen fakültelerinden biridir. Sürekli gelişim, sürekli büyüme olarak ifade ettiğimiz daimi tekamülü sağlamak adına çaba sarfediyoruz. Bu bağlamada bugün üretilen sermayeler, planlar ve projeler sayesinde gelecekte daha iyiyi daha güzeli inşa etmeye çalışıyoruz. Hukuk fakültemizin etkinlik ve projelerinde de bu minval üzere daimi tekamül içerisinde sürdürülebilir, yetkin ve etkin, ayağı yere basan gerçekçi projeler ile etkinliklerin gerçekleştirildiğini görüyoruz. Sürekli okuyan, kendini geliştiren eleştirel bakabilen hak ve hakikatin peşinde koşan donanımlı bireyler olarak sizleri yetiştirmeyi amaçlıyor ve öyle de görmek istiyoruz. Dolayısıyla gelecekte dünyanın daha adil bir yönetim anlayışına sahip olabilmesi için sizlerin buradan daha donanımlı ve nitelikli bireyler olarak mezun olmanızı önemsiyoruz. Bunun için de biz yönetim olarak elimizden gelen tüm olanakları sizler için kullanmaya hazırız.  Bu anlamda fiziksel olanaklarımızı ve altyapımızı geliştirmeye devam ederken sizlerin mesleki gelişimlerinizi de unutmadan alanında başarılı hukukçu, bürokrat ve kişileri sizlerle buluşturarak meslek hayatınıza yön verecek bilgi, birikim ve tecrübelerini sizlere aktarmalarını sağlıyoruz. Bugün konuğumuz olan Sayın Valimizin mülki amirliğinin yansıra hukukçu kimliğinin olması münasebetiyle kendisinin bilgi ve deneyimlerinden en iyi şekilde istifade edeceğimize inanıyor ve sizlerle bir araya geldiği için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Çiftçi’nin konuşmasının ardından Vali Abdullah Ayaz, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Çolpan Mücahit Küçük moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide öğrencilik hayatı, mesleki kariyeri, iyi yönetici olmanın püf noktaları, yöneticiliğin zorlukları ve avantajları, ülke gündemi, hukuk sistemi gibi konularda öğrencilerle sohbet ederek anekdotlar anlattı.

Vali Ayaz, 2000 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğunda önceliğinin hakim ya da savcılık olduğunu ancak sınavları açılmadığı için açılan mülki idari amirlik sınavlarına girdiğini ifade etti. Tarihin en düşük alımları yapılmasına rağmen o yıllarda açılan mülki idare amiri sınavlarında başarı kazandığını ve kaymakam adayı olarak devlet hizmetine başladığını aktardı.  Bu anlamda genç meslektaş adaylarına kati suretle tek bir alanı zorlamamalarını, kabiliyetleri nispetinde ilgili alanlarda mevcut imkanları değerlendirmelerini tavsiye etti.

Hukuk okumasına rağmen avukatlık mesleğini icra etme noktasında çok istekli olmadığını belirten Vali Ayaz, “ Çünkü insan kendini en iyi tanıyan kişidir. Bende yapım gereği avukatlığın benim yapıma uygun olmadığını biliyordum. Çünkü hakimlik ve savcılığı hedefleyerek Hukuk Fakültesi tercih etmiştim ama içinde bulunduğum dönemin şartları gereği mülki amirlik nasip oldu. Bu alanda devlet hizmetini ifa ederken hukukçu olduğum için kendimi hep şanslı hissettim ve hukukçu olmanın faydalarını çokça gördüm. Sizlerde ilerde meslek hayatınızda yada benim gibi başka alanlarda çalıştığınızda hukukçu olmanın ayrıcalıklarını ve size yaptığı katkıları daha iyi anlayacaksınız. Fakat şunu da itiraf edeyim uzun yıllar hukuk mesleğinden ayrı kalmakta içimde bir ukde olarak duruyor.  Hala da hedeflerim arasında bir kamu hukuku doktorası yapmak var.” sözlerini sürdürdü.

Çankırı’nın öğrenciler açısından güvenilir bir şehir olduğunun altını çizen Vali Ayaz, “ Tabi ki istemenin ve rahat etmenin sınırı yok. Çankırı belki sosyal imkanlar bakımından kısıtlı bir şehir gibi gözükse de aslında bir öğrenciye lazım olacak bir çok olanağa da sahip aslında. Sizin eksik gördüğünüz sosyal donatılar ve projeler üzerine de yetkili arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Fakkat gelişim süreleri içerisinde her şehrin ve üniversitenin imkânları kadar sınırlılıklarının da olduğunu  hatırlatmakta fayda görüyorum. Bu sınırlılıkların nasıl aşılabileceğine ilişkin deneyimli insanların tecrübelerinden istifade etmenizi tavsiye ediyorum.  Einstein’in dediği gibi “İnsanın yapacağı en büyük aptallık başkalarının tecrübelerini yaşayarak tasdik etmektir.”  İnsanoğlu hayatını evreler halinde yaşıyor. Tabi her evreninde kendine göre zorlukları, keyifli yanları ve kazandırdığı deneyimleri var. Yaşadığımız zamandan keyif alırsak o zamanın zorluklarını da daha kolay aşabiliyoruz.  Üniversite hayatını da sadece okuduğunuz alanla ilgili kendinizi yetiştirmek olarak algılamayın. İnsani olarak da farklı yönlerinizi geliştirebileceğiniz bir dönem olarak görün ve değerlendirin.  Hayatı sürekli geriye dönüp eksi ve artılarıyla değerlendirin. Çünkü hayat çizgi çizmeden yazı yazma sanatı olarak ifade edilir. Yani hayattan ders almayı bilmek lazım.  Ben şahsi olarak ta mesleki olarak ta elimden geldiği kadar bunu yapmaya çalışıyorum.” dedi

Bir saati aşkın süren söyleşide Vali Ayaz ayrıca öğrencilere alanları için kitap ve film tavsiyesinde bulunurken dil eğitimi ve alanları dışındaki konulara da hassasiyet göstermelerini önerdi. Kendisine yöneltilen sorulara açık ve net cevaplar vererek şeffaf bir yönetici profili de ortaya koydu.

Söyleşi Rektör Çiftçi’nin Vali Ayaz’a plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Vali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu OlduVali Ayaz Hukuk Fakültesi Kariyer Sohbetlerinin Konuğu Oldu
Sonraki Haber

Çakü’de Erasmus Öğrenci Hareketlilikleri Hızını Artırarak Devem Ediyor

Önceki Haber

ÇAKÜ’de Afet Farkındalık ve Gönüllülük Sisteminin Tanıtımı Yapıldı