ÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü Düzenledi

Ana Sayfa >Haberler >ÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü Düzenledi
20Nis
2018

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü ile ÇAKÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından Yapraklı Yaylasında doğa yürüyüşü düzenlendi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı doğa yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Sınav yorgunluğu ve stresini hafifletmek, motive olmak için güzel bir etkinlik olduğunu ifade eden öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı’ya bu tarz etkinliklere izin verip destek olduğu için teşekkür ettiler.

Bu tip faaliyetlerin üniversite ortamını değiştireceğine vurgu yapan Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet ÖZCAN “Bir üniversite derslerin ötesinde, sınıfların ötesinde, kampüsün dışına da taşabilen faaliyetleri ile üniversite olur. Buradaki yürüyüşe öğrenci arkadaşlar coşkuyla geliyorlar. Biz de onların coşkularına eşlik ediyoruz. Bu sayının daha çok artırılması daha bilimsel faaliyetlerle de iç içe geçirilmesi, tabiat bilinciyle hareket edilmesi gerekmektedir. Mesela bu coğrafyayı geziyoruz, ama bu coğrafyanın neresi olduğuna dair sınırlı bir bilgimiz var. Biraz önce geçtiğimiz yerde Evliya Çelebi’ye göre, bine yakın dükkânın olduğu bir panayır alanı var. O zamanki Osmanlı coğrafyasının her yerinden gelen tüccarlar burada ticaret yapıyorlardı. Anadolu’nun içerisinde böyle önemli bir fuar alanı. Şimdi biz buraya geldik ama bu fuar alanı ile ilgili bilgimiz sınırlı. Bu tip faaliyetler, hem bu coğrafyalar hakkındaki bilgi birikimimizi artıyor hem de sağlıklı yaşamamıza olanak tanıyor.” İfadelerini kullandı.

Çankırı’daki doğa güzelliklerin tanınması gerektiğini söyleyen Özcan “ Şairin de dediği gibi ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı.’ Bizden önce, yüzbinlerce izin bulunduğu bir yerde ‘Biz yokken kim varmış?’ sorusunu sorarak bulunduğumuz coğrafyaya, bulunduğumuz üniversiteye ayrı anlamlar katabiliriz. Biz üniversite faaliyetlerini sadece kampüste, dersliklerde değil, bütün bir şehrin alanına yaymalıyız. Buradan öğrenilebilecek derslerin, bilgilerin, sosyalleşmenin de önemine vurgu yapmamız gerekir .” dedi.

Doğa ile öğrencileri buluşturma noktasında, bu tür organizasyonların devam edeceğini dile getiren Spor Şube Müdürü Salih Özkan “Yapraklı Yaylasında bu dönemki ikinci yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ayrancı’ya üniversitemizin öğrencilerinin her daim kültürleşmesi, sosyalleşmesi açısından tüm imkânlarını bize sunduğu için teşekkür ediyorum. Güzel bir organizasyondu. Bu tip organizasyonlar her daim yapılması lazım. Çünkü birlikteliği beraberliği daha iyi perçinliyor. Bundan sonra da inşallah çok güzel faaliyetler yapmayı planlıyoruz.”  ifadelerini kullandı.

Yürüyüş sonunda konuşan ÇAKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yüksek Kol, organizasyonun gayet güzel ve verimli geçtiğini belirterek tüm öğrenci arkadaşlarının da çok memnun kaldığını dile getirdi.

Yüksel Kol, ayrıca şunları söyledi:

“İlk dönem gerçekleştirdiğimiz faaliyeti ikinci dönem de Yapraklı’da gerçekleştiriyoruz. Yapraklı’nın temiz havası bize her daim yararlı oluyor. Biz öğrenciler olarak yaşadığımız yeri tanımak ve buradan gittikten sonra da buraları tanıtmak adına bu tür faaliyetler yapmaya devam edeceğiz. Çankırı ve üniversitemizdeki diğer öğrenci kardeşlerimizle beraber kucaklaşmak, bir ve beraber olmak adına bu tür faaliyetleri gerçekleştirmek için elimizden gelen her türlü gayreti azami ölçüde göstermeye çalıştık ve bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz.”

Yapraklı Yaylası panayır bölgesinden başlayarak yaklaşık 7 km süren yürüyüş, Hazım Dağlı Mesire alanındaki gölette son buldu. Yürüyüşün sonunda, Yapraklı Belediyesi tarafından yürüyüşe katılan öğrencilere yemek ikramında bulunuldu.

ÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü DüzenlediÇAKÜ’lü Öğrenciler, Yapraklı Yaylasında Doğa Yürüyüşü Düzenledi
Sonraki Haber

Yaşam İçin El Ele Paneli Gerçekleştirildi

Önceki Haber

Çocuk İhmal ve İstismarı Semineri Yapıldı