Uluyazıda Deniz Tarman Coşkusu

Ana Sayfa >Haberler >Uluyazıda Deniz Tarman Coşkusu
07Eki

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) tarafından “2022-2023 Akademik Yılı Oryantasyon Programı” kapsamında “Üniversitene Hoş Geldin Konseri” gerçekleştirildi.

Uluyazı Kampüsü konser alanında düzenlenen ve genç sanatçı Deniz Tarman’ın sahne aldığı konsere öğrenciler yoğun ilgi gösterirken Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi ve üniversite yöneticileri de gecede öğrencileri yalnız bırakmadı.

Gecenin açılışında konuşan Rektör Çiftçi, öğrenci odaklı bir üniversite anlayışı ile tüm mesailerini geleceğin güvencesi olan gençlere harcadıklarını vurguladı.

Rektör Çiftçi konuşmasının devamında, “Oryantasyon haftamız olan ilk haftamız tanıtım, bilgilendirme, müzik ile bolca zenginleştirdiğimiz bir hafta oldu. Bu güzel haftanın sonunda sizleri sanatçımız Deniz Tarman ile buluşturarak coşkunuza coşku katmak istedik. Kıymetli sanatçımıza da bu güzel gece de bizlerle olduğu için teşekkür ediyoruz. Konserler ve bu tür faaliyetler üniversite hayatının ve öğrenciliğin istenilen ve beklenen etkinlikleridir. Ama tüm üniversite hayatı da böyle geçmiyor tabi ki. Önümüzde ki haftadan itibaren hepimizi uzun ve zorlu bir öğretim dönemi bekliyor. Derslerimiz başlayacak. Sınavlarımız olacak. Ödevler olacak. Ama tabi biz yine sizleri zaman zaman böyle güzel etkinliklerle ara ara buluşturmaya devam edeceğiz. Bizim Üniversitemizin kültürel ve sosyal yönü çok güçlü.  Zaten Çankırı’da bu anlamda çok güçlü bir şehir. Tarih, kültür, turizm, insan sevgisi her şey var Çankırı’da.  45 öğrenci topluluğumuz ile birlikte, insana, topluma,  eğitime, bu millete dair ne varsa biz orda olacağız.  İnsanın olduğu her yer bizim etki ve çalışma alanımızdır. Biz kültürel faaliyetlerimizle, bu milletin tarihine sahip çıkan manevi hissiyatımızla, sanata özgünlük katan duruşumuzla farkındalığımızı ortaya koyacağız.  ÇAKÜ demek, öğrenci odaklı bir üniversite demektir. ÇAKÜ demek, geleceğe umutla ve heyecanla bakan öğrenciler demektir. Öğretim yılı boyunca sizlerle sık sık bir araya geleceğiz. Karşılıklı fikirlerimizi birbirimize aktaracağız. Projelerimizi, hedeflerimizi, sizlerden beklentilerimizi anlatacağız. Ama şimdi sizin için eğlenme zamanı. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Çiftçi’nin konuşmasının ardından Deniz Tarman’ın şarkıları ile ÇAKÜ öğrencileri gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler.

Oryantasyon Programları Kapsamında Rektör Çiftçi Geleceğin Mühendisleri ile Buluştu

Öğretmen Şirin Zerey Koç, Rektör Çiftçi’ye “Yaşamak İçin Sanat” Kitabını Takdim Etti