2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı KLMS Online Sınav Uygulama Esasları

Yarıyıl Sonu (Final) Sınav Tarihleri: 29 Haziran - 10 Temmuz 2020

Bütünleme Sınav Tarihleri: 20 - 24 Temmuz 2020

Yarıyıl sonu (final), bütünleme ve ek sınavların akademik takvimde belirtilen tarihlerde uzaktan eğitim araçları üzerinden; sınav, ödev, proje vb. yöntemlerle yapılmasına ve bu yöntemlerin de dersin sorumlusu öğretim elemanı tarafından belirlenmesine karar verilmiştir.

KLMS Sistemi Online Sınav Genel Uygulama Esasları:

1. Online olarak yapılacak her bir sınav için soru havuzu hazırlanacak ve sistem bunlardan 20 tanesini rastgele seçecektir. Her öğrenci için havuzdan farklı 20 sınav sorusu otomatik çekilecek ve Sınav süresi 40 dakika olacaktır.

1. Öğrenciler sınavın ilk 20 dakikası içinde sınava girmek zorundadır. İlk 20 dakika içinde sınava girmeyen öğrenci sistem tarafından sınava alınmayacaktır.

1. Öğrencilerin her bir dersin sınavını bir kez alma hakkı vardır. Teknik altyapı nedeni ile sınava giremeyen öğrenci için verilecek bir tekrar hakkı, öğretim elemanı onayına bırakılmıştır. (Sistemsel olarak öğrenciler her sınav için havuzdan farklı bir soru ile karşılaşacaklardır.)

1. Öğrenciler sınav esnasında cevapladıkları sorulara geri dönemeyecek ve her soru için tek cevap hakkı olacaktır.

Not: Bilindiği gibi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarılından itibaren ATA, TDİ, YDİ ve TBT dersleri, Üniversitemiz KLMS sisteminden ayrı bir uzaktan eğitim platformu olan PERCULUS üzerinden yürütülmektedir. Dolayısıyla, PERCULUS platformu üzerinden online olarak yapılacak olan final sınavı uygulama esasları, Üniversitemiz KLMS sistemi üzerinden yapılacak olan online sınav uygulama esaslarından farklılık gösterebilmektedir.