23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çevrimiçi Olarak Kutlandı

Anasayfa >Haberler >23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çevrimiçi Olarak Kutlandı
23Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101.yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan pandemi nedeniyle bu yıl ilimizde de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Çevrimiçi kutlamaya Vali Abdullah Ayaz, Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi, protokol mensupları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk’ün açılış konuşmasının ardından Vali Abdullah Ayaz ve Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi’ de birer konuşma yaptılar.

Çocuklara hitap eden Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi, “ Öncelikle bu güzel günümüzü ve bayramımızı kutluyorum. Milli reflekslerimizin, değerlerimizin, mücadelemizin tezahürü olan yansıması olan bu günlerin değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor.  Özellikle bu vatanı bize emanet eden atalarımızın duygularını, düşüncelerini, ideallerini iyi bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle bu milli reflekslerin yansıması olan bu günde ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Gelecek sizlerindir. Bu doğrultuda çok önemli adımlarla, çok önemli potansiyel ve gayretle bize emanet edilen bütün unsurları ve değerleri yaşatacağınıza canı gönülden inanıyorum. Bayramınızı tekrar kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından İstiklal Anaokulu öğrencilerinin rond gösterisi izlendi. Daha sonra İlker Tuncay İlkokulu öğrencisi Şevval Gedik 23 Nisan şiirini seslendirdi. Program, Öğretmen Pınar Köprülü’nün Altın Balta masalını okuması ve diğer etkinliklerin ardından sona erdi.

Sonraki Haber

Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi, Mazbatasını YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç`ın Elinden Aldı

Önceki Haber

Çankırı Karatekin Üniversitesi`nde Bayrak Değişimi