Akademisyenlik ve İngilizce Geliştirme Teknikleri Konferansı Gerçekleştirildi

ÇAKÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu tarafından düzenlenen Akademisyenlik ve İngilizce Geliştirme Teknikleri Konferansı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kırmızı salonda gerçekleştirildi.

Akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı konferansta konuşmacı olarak ise Araştırma Görevlisi Ömer Faruk Uğurlu yer aldı.

Ömer Faruk Uğurlu konuşmasına, akademisyen olmanın ilk kuralı: ARAŞTIRMAK, okuduğun bölümü iyi tanı. İlgi duyduğun alanı tespit et ve alanınla alakalı temel metinleri okumaya başla. Not ortalamanı yüksek tut. (En az 3.00).Temel metinleri okumaya devam ederken alanınla alakalı ana tartışmaları ve kavramları not etmeyi unutma. Akademisyenlik için sadece not ortalaması ve alan bilgisi yetmeyecek. İki sınav var önünde:  •ALES ve YDS / YÖKDİL. ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı. Araştırma Görevlisi alımlarında, Lisansüstü Eğitime Girişte , (Yüksek Lisans ve Doktora). Yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde (YLSY)                       kullanılır. 50 soru Türkçe ve 50 soru Matematikten oluşan sınav, Güz ve Bahar dönemi olmak üzere iki kere yapılır. (Bu sene e-ALES’le birlikte 3 kez yapıldı.) Geçerlilik süresi 5 yıldır.” sözleri ile başladı.

Uğurlu, akademisyenliğe giden ilk yolun Yüksek Lisansa kabul edilmek olduğunu söyleyerek daha sonra akademisyen olmak için izlenecek süreci öğrencilere detaylı olarak anlattı.

Uğurlu daha sonra öğrencilere yabancı dilin önemini anlatarak İngilizcelerini geliştirmeleri için metotları söyleyerek bunun için “OKUMA becerisini geliştirmek için her gün ez 1 SAAT nitelikli okuma yapmanız gerekir. Basit seviye İngilizce hikâyeler, Sevdiğiniz bir alan hakkında makale, Haber Siteleri vs. Her gün ama her gün İngilizce OKUMA yapmalı ve bunu bir rutin haline getirmelisiniz. Dil öğrenmeyi sadece OKUMA yapmaya indirgeme. Beyni İngilizce öğrenmeye ve İngilizce düşünmeye zorla. Günlük en az 30 dk. DİNLEME. İngilizce altyazılı ve altyazısız olarak. Audiobook ve PODCASTS dinleyin.” dedi.

Konferans soru cevap bölümü ve ise Araştırma Görevlisi Ömer Faruk Uğurlu’ya Topluluk Başkanı Esra Akkan’ın hediye takdimi ile sona erdi.