Bana Ses Ol Konferansı Gerçekleştirildi

Kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmesinin önüne geçmek amacıyla Uçan Süpürge Vakfı tarafından organize edilen ve Türkiye`nin birçok yerinde düzenlenen "Bana Ses Ol" konferansı Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın teşrifleri ile Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu`nda gerçekleştirildi.

Konuşmasına dünya genelinde her yedi dakikada bir, on beş yaşın altında bir kızın evlendiğini söyleyerek başlayan Çankırı Karatekin Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hediye Şirin Ak, kız çocuklarının karşılaştığı erken evlenme, zorla çalıştırılma, eğitimden mahrum edilme konularında çalışmaların sürdüğünü belirtti. Şirin Ak, kız çocuklarının karşılaştığı sorunlar ile ilgili bir panelin Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde yapılmasının gurur kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hasan Ayrancı: “Biz dünyanın bugünüyüz, çocuklar ise yarınları. Çocuklar için ne kadar fedakârlık yapsak azdır. Onların sağlıklı büyümesi ve sağlıklı bir çevreye uyanması, sağlıklı bireyler olması bizim önceliklerimiz arasında. O nedenle bu meselenin üniversitemizde konuşulacak olması önemlidir.” şeklinde konuştu.

Program, Uçan Süpürge Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Ünal’ın sunumu ile devam etti. Rektör Ayrancı programın sonunda Ünal’a teşekkür ederek bazı hediyeler takdim etti.