Bireysel Çalgı ve Birlikte Seslendirme Dersi Dönem Sonu Konseri Gerçekleştirildi

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanları ve Müzik Teknolojisi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından “Müzik Engel Tanımaz” sloganıyla düzenlenen dönem sonu konseri 100. Yıl Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Konser programı, Vali Ayhan Çevik Özel Eğitim Uygulama Okulu 12. sınıf öğrencisi Alper Geyik’in piyano dinletisi ile başladı. Bireysel çalgı kısmı ile devam eden konserde öğrenciler, bağlama, piyano, keman ve yan flüt performanslarını sergilediler. Yerel, ulusal ve evrensel eserlerin öğrencilerin enstrümanları ile hayat bulduğu konserde Allı Turnam, Yenice Yolları gibi halk türkülerinin yanı sıra Frederic Chopin, Josef Ivanovici Donauwellen, Fritz Spindler gibi dünyaca ünlü bestecilerin ezgileri sergilendi.

Konserin son bölümünde birlikte seslendirme dersi ürünleri ile birlikte müzik bölümü korosu, Şef Öğr. Gör. Yağmur Yaşar öncülüğünde repertuvarlarından kesitler sundu. Konser hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.