ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİNDEN KAMUOYUNA DUYURU

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılında kendi geliştirdiği yüzyüze-online öğretim modelini tanıtmış ve öğretime bu metotla devam edeceğini kamuoyuna duyurmuştu.

Ancak, Sağlık Bakanlığının Yükseköğretim Kurumuna hitaplı ilgili yazısında, 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde teorik derslerin uzaktan ve dijital yöntemlerle yapılmasını, uygulamalı eğitimlerin ertelenmesini, uygulamanın zorunlu olduğu durumlarda azami tedbirlerle yapılabileceğinin önerilmesine karar vermiştir. Söz konusu yazı Yükseköğretim Kurulu tarafından tarafımıza tebliğ edilmiştir.

Küresel salgın ortamında Sağlık Bakanlığının karar ve önerilerinin önemi ortadadır. Bu nedenle, Çankırı Karatekin Üniversitesinin yüzyüze-online öğretim modeli tekrar izah edilerek, Çankırı Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu nezdinde yapılan görüşmeler neticesinde Sağlık Bakanlığından yeniden ve somut uygulamalara ilişkin tavsiye kararının talep edilmesi düşünülmüştür.

Çankırı Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu ve Sağlık Bakanlığının görüşlerinin oluşturulmasında, Çankırı Karatekin Üniversitesinin yüzyüze-online öğretim modelinin seyreltilmiş öğrenci ile uygulanacağını, sınıflara maske, mesafe ve temizlik ölçülerine göre belirli sayı dışında öğrenci alınmayacağını, bu düşük sayı ile yapılan öğretimde yurt kapasitelerin her odada bir veya iki kişinin kalabilecek şekilde öngörüldüğünü, toplu taşımacılığın az sayıda yolcu ile yapılabileceğini dikkate alınması gerektiği ifade edilmiştir.

Yüzyüze-online öğretim modelinin uygulanması sonucunda hem üniversite hayatı hem de şehir hayatında geriye dönüşü uzun yıllara sari olabilecek tahribatın meydana gelmesinin engellenmesinin mümkün olduğu kanaati ifade edilmektedir.

Bu haliyle, küresel salgının önemli düzeyde bulunduğu günümüzde, bir devlet üniversitesi olmanın getirdiği sorumlulukla ilgili kurum ve kurullardan görüş beklediğimizi kamuoyuna saygı ile bildiririz.

Son olarak, Çankırı Karatekin Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulunun izin verdiği zaman olan 5 Ekim tarihinde eğitim-öğretime başlayacağından, sevgili öğrencilerimizin ve ailelerinin konunun gerektirdiği hassasiyet çerçevesinde davranmasını, üniversitemizce yapılan duyuruları takip etmeleri gerektiğini saygıyla bildiririz.