Gel Gör Beni Paneli Gerçekleştirildi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi, Eğitim ve Topluma Hizmet Topluluğu tarafından düzenlenen panel Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

07 – 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında ve Eldivan MYO Öğretim Görevlisi İsmail Özcan’ın moderatörlüğünde düzenlenen panel “Karanlık Gözler” isimli kısa film gösterimi ile başladı. Özcan, engel durumuna gelmeden önceki aşamalardan bahsederek zedelenme – sapma, engel – özür süreçlerine değindi.

Görme engelli bireylerin iletişim, çevreyi tanıtma ve güvenliği için verilen örneklerin ardından söz alan Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görev yapan Psikolog Elif Ayten, her insanın bulunduğu ortama ait olmak istediğini belirtti. Ayten, insanları topluma kazandırırken seçilen yanlış cümleler ile ötekileştirme yapıldığını ifade ederek toplumun bu konuda bilinçlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Burak Ulusoy görme engelli bireylerin büyük motor becerilerini (psikomotor) geliştirmeye yönelik yapılması gereken çalışmalardan; Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı’nda görev yapan Mimar Gökçe Tuba Erin de ulaşımda mimari sorunlar ve mimari düzenlemelerden söz etti.

Üniversite santral memurlarından Kalender Şimşek bağımsız yaşama becerisi ve beyaz baston kullanımı ile ilgili bilgiler verdi.

Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Beyazıt Çağrı Yurdagül akran danışmanlığından bahsederken, Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi Bölümü öğrencisi İsmail Arı da ulaşımda ve günlük hayatta yaşanan sıkıntılar hakkında konuştu.

Panel katılımcılara katılım belgesi verilmesi ile sona erdi.