Oyun Yoksunluğu Sempozyumu Gerçekleştirildi

Anasayfa >Haberler >Oyun Yoksunluğu Sempozyumu Gerçekleştirildi
10Haz

Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen “ Oyun Yoksunluğu Sempozyumu” dijital platform üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü ÇAKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Feyman Gök’ün yaptığı konuşmacı olarak ise, Milli Eğitim Bakanlığı Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanı Tuncay Morkoç,  Giresun Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ,  Oyun Uzmanı Yeşim Kunter, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Tuğrul ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Göl Güven’in yer aldığı sempozyumun açılışına Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’de katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Çankırı Karatekin üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Çocukluk deyince doğal olarak hepimizin aklına gelen ilk şey oyun ve oyun oynak. Her insanın evvelinde çocukluk ve oyunlarla ilgili onlarca anısı ve özlemi vardır.  İş hayatı içerisinde yoğun bir tempoda çalıştıktan sonra eve gittiğimizde tepemizden inmeyen çocuklarımız ve onlarla oynadığımız oyunlar bizi dinlendirir ve rahatlatır.  Biz medeniyetimizi yeniden inşa edeceksek, geleceğe yatırım yapacaksak nesil sermayemizi en iyi ve en etkin şekilde kullanmamız gerekiyor. Bu sempozyumun adını duyduğumuzda da hepimiz ister istemez çocukluk dönemimize gitmişizdir. Çocukluk dönemimizde ki anılarımız oyunlarımız zihnimizde canlanmış bizlere moral ve motivasyon kaynağı olmuştur. Tabi zaman değişiyor, teknoloji hızla gelişiyor, kültür dinamiklerimiz değişiyor bu nedenle ne yazıktır ki, bizim çocuklarımızın gelişme ve yetişme şartları da değişiyor. Ben oyunları kültür aktarım vesilesi olarak görüyorum aynı zamanda. Geleneksel kültür çeşitliliğimiz oyunun içine serperek çocuklarımızın zihinlerinde bir ömür unutamayacakları izler ve anı birikimleri olarak görüyorum.  Büyümeleri ve gelişmeleri için nasıl her türlü gıda ve besine ihtiyacı varsa aynı zamanda oyuna ve oyun oynamaya da ihtiyacı vardır çocuklarımızın.  Gelecek nesli yetiştirecek olan çocuk gelişimi bölümü öğrencilerimizin yani geleceğin öğretmenlerinin bu konuda gerekli gayreti ve çalışmayı göstereceğine olan inancımız tamdır.  Günümüz şartlarında çocukların en önemli sorunu yaşadığı yani “Oyun Yoksunluğu” sempozyumundan konuya ilişkin güzel sonuçlar çıkacağını ümit ediyor ve sempozyumumuzun hayırlara vesile olmasını temenni diyorum.” dedi.

Rektör Çiftçi’nin konuşmasının ardından sempozyum konuşmacıların ,  Kavram Olarak Oyun Yoksunluğu”,  “Oyunun Özgürleştirici Gücü”, Benim Oyun Sandığım”, Oyuna Yetişkin Müdahalesi”, Doğanın Oyun davetine İcabet Etmek” başlıkları üzerine yaptıkları sunumlarla devam etti.

Oyun Yoksunluğu Sempozyumu GerçekleştirildiOyun Yoksunluğu Sempozyumu GerçekleştirildiOyun Yoksunluğu Sempozyumu Gerçekleştirildi
Sonraki Haber

Sosyal Bilimler Enstitüsü Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi