Rektör Çiftçi’nin Akademik Birim Ziyaretleri Devam Ediyor

Anasayfa >Haberler >Rektör Çiftçi’nin Akademik Birim Ziyaretleri Devam Ediyor
10Haz

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin akademik birim ziyaretleri Fen Fakültesi ile devam etti.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Erdem ile Prof. Dr. Hüseyin Odabaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Rektör Çiftçi Fen Fakültesinde görev yapan akademisyenler ile bir toplantı yaptı.

Prof. Dr. Harun Çiftçi, yeni dönemde akademisyenlerden beklentilerini, yapmak istedikleri çalışmaları, fiziki, altyapı, bilimsel ve akademik olarak büyüme stratejilerini anlattı ve akademisyenlerin, talep, öneri ve şikâyetlerini dinledi.

Rektör Çiftçi, göreve geldikten sonra üniversitenin genel durumu, ihtiyaçları, geliştirilmesi gereken yönleri, gelişmiş bölümleri, akademik, altyapı ve fiziki durumu ile ilgili genel bir analiz çalışması gerçekleştirdiklerini, gelişim ve yönetim stratejilerini belirlediklerini iyileştirme ve geliştirme anlamında atacakları adımları net şekilde oluşturduklarını bu doğrultuda da durmadan çalıştıklarını söyledi.

Çiftçi, “ İnsan yaşamının daha iyi şartlarda sürdürülebilmesi için sosyal bilimler kadar beşeri ve fen bilimlerinin de çok önemli olduğunu biliyoruz. İnsanlık için bilimsel olarak bir yenilik, yaşamı kolaylaştırıcı bir gelişme olacaksa ve oluyorsa bunu bu bilim dalları yapıyor. Bizim üniversitemizde de baktığımızda en fazla akademik ve bilimsel çalışma ve yanını Fen Fakültesi ve Mühendislik Fakültemiz tarafından yapılıyor.  Bizde “Ortak Akıl, Birlikte Yönetim “ anlayışımız içerisinde he akademisyenimizin olduğu gibi bizler için çok değerli olan sizleri de bu anlayışımıza dahil etmek,  sizleri dinlemek ve daha iyi şartlara kavuşturabilmek için buradayız. Bizim laboratuvarlarımız çok gelişmiş ve teknik olarak çok iyi altyapıya sahip merkezler. Bu merkezlerde sizlerin daha iyi şartlarda çalışarak daha çok bilimsel çalışma yapabilmeniz için bizde elimizden gelenin fazlasını yapıp tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Çünkü bilginin bilime ve çıktıya dönüştüğü yerler bu merkezler ve sizlerin yaptığı çalışmalar. Sıkıntılarınızı biliyoruz. Bunları çözmek için buradayız.  Bilimsel kalbimiz olan sizleri inşallah daha iyi şartlara kavuşturacağız ve Çankırı Karatekin Üniversitesinin edindiği saygın yeri daha yukarıya taşıyacağız. Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Sonraki Haber

ÇAKÜ ‘de Çankırı Fatihi Emir Karatekin’in İlk Heykel Çalışması Yapıldı

Önceki Haber

Rektör Çiftçi Başsavcı Mustafa Çakmak ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Bay’ı Ziyaret Etti