Sinema-TV Bölümünün Kısa Filmleri Dünyayı Turladı

Anasayfa >Haberler >Sinema-TV Bölümünün Kısa Filmleri Dünyayı Turladı
08Oca

ÇAKÜ Sinema Televizyon Bölümünde uygulamalı eğitim ilkesi çerçevesinde Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tunç Boran’ın yönetmenliğinde öğrencilerin ve öğretim üyelerinin katılımı ile çekilen 3 kısa film, çeşitli ülkelerde düzenlenen festivallere katılmayı başardı.

“Kayıp,” “Bellek” ve “Anormal” isimli kısa filmler, 2020 yılında Hindistan, Fransa, Rusya, İngiltere, Romanya ve Türkiye’de düzenlenen toplamda 11 festivalde resmi olarak seçildi ve finale kaldı.

“Bellek” filmi Hindistan’da düzenlenen festivalinde yarı finalist olurken “Kayıp” kısa filmi İngiltere’de düzenlenen festivalde resmi seçkiye alındı. “Anormal” kısa filmi, Romanya’da düzenlenen Short Film Factory yarışmasından ödül kazandı.

Sinema Televizyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tunç Boran yaptığı değerlendirmede, “Mezuniyete kadar 8 film” şiarına uygun olarak Sinema Televizyon Bölümünde her öğrencimiz lisans eğitiminde sekiz kısa film projesinde görev alıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın büyük desteği ile sağlam altyapı ile kurulmuş olan ÇAKÜ Kısa Film Atölyesinde öğrencilerimiz akademisyenlerin gözetiminde kısa filmler üretmeye devam ediyor.  Biz mezun olan bütün öğrencilerimiz tam donanımlı olarak sektörün içerisine gönderiyoruz.” dedi.

Sonraki Haber

Çankırı Basını “ Rektör Ayrancı Çankırı Tarihine Adını Altın Harflerle Yazdırdı”

Önceki Haber

Kalite Güvencesi ve Kalite Gelişimi Sürekliliği İçin Sağlık Bilimleri Fakültesi Dış Paydaş Toplantısı Yapıldı