Üniversite Hayatı

Hem kent hem de kampüs üniversitesi olma niteliği taşıyan Çankırı Karatekin Üniversitesi, öğrencilerinin akademik ve entelektüel gelişiminin yanında, sağladığı kültür, sanat ve spor olanakları ile sosyal gelişimini önemseyerek “yaşayan kampüs” anlayışını benimsemektedir. Yaşayan Kampüs ile öğrenciler akademik ve sosyal bakımdan her türlü ihtiyaçlarına istedikleri zaman erişebildikleri donanımlı bir kampüste eğitim görmektedir.

Yaşayan Kampüs

Kampüs planlamamızda öğrencilerin mesleki eğitim dışındaki faaliyetleri gerçekleştirebileceği ortamlar yaratarak toplum hayatına hazır bireyler olarak yetişmesi hedeflenmiştir. Dünyanın farklı yerlerinden üniversitemizi tercih eden öğrenciler kampüste farklı kültür ve yaşam tarzlarını deneyimlemektedir. Öğrenci toplulukları, yıl boyu devam eden organizasyonlar ve etkinlikler ile dinamik bir kampüs ortamı sağlamaktadır. Yaklaşık 740.000 m² alana kurulu yerleşkelerimizde akademik binalar, uygulama ve araştırma merkezleri, laboratuvarlar, atölye ve stüdyolar dışında kütüphane, yemekhane, misafirhane, öğrenci yurtları, ATM’ler, yiyecek-içecek otomatları, fotokopi merkezleri, sağlık birimleri ve danışma merkezleri gibi sosyal hizmet alanları yer almaktadır. Yerleşkelerimizde kapalı ve açık spor tesisleri, resim, müzik, tiyatro, halkoyunları, el sanatları faaliyet ortamları, rekreasyon ve hobi alanları gibi kültür, sanat ve spor imkanları bulunmaktadır.

Kampüs Alanımız

Karatekin üniversitesi yerleşkeleri öğrencilerin ihtiyaçları ve eğitim gereklilikleri düşünülerek Çankırı şehrinin farklı noktalarında bulunmaktadır. Üniversite’nin en büyük kampüsü olan Uluyazı Kampüsü’nün yanısıra, üniversite’nin şehir merkezinde

Diğer Yerleşkelerimiz

Taş Mescit Meslek Yüksek Okulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi yerleşkesi, Çankırı’nın Ilgaz, Kızılırmak, Eldivan, Yapraklı ve Çerkeş ilçelerinde ise Meslek Yüksek Okulları bulunmaktadır.

Karatekin Üniversitesi

Tercihini belirlerken sana yol gösterip rehberlik edecek tavsiyelere kulak vererek sağlıklı seçimler yapmak senin elinde. Unutma: “Senin tercihin, senin geleceğin!”

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencilerinin fiziksel, zihinsel ve ruhsal bakımdan sağlıklı ve dengeli bireyler olarak topluma kazandırılması için toplam 21.443 m² alanda kurulu açık ve kapalı spor tesisleri ile hizmet vermektedir.

Yerleşkelerde yıl boyunca sosyal etkinlikler ve organizasyonlar devam etmektedir. Spor karşılaşmaları, çeşitli gösteriler, müzik dinletileri, konserler, bahar şenliği, festivaller, alternatif açık hava etkinlikleri düzenlenmekte; panel, konferans, söyleşiler organize edilmektedir.

Eğitim-Öğretim dönemi boyunca öğrencilerine sosyal etkinliklerini sağlamaları konusunda olanak sağlayan üniversitemiz, bünyesinde yer alan öğrenci topluluklarının çeşitli alanlardaki çalışma ve uygulamalarını da desteklemektedir. Üniversitemizde 34 öğrenci topluluğu bulunmaktadır.

2016 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümüne başladım. Osmaniye’den Çankırı’ya yaptığım bu geliş beni ilk andan itibaren doğru bir tercih yaptığıma inandırdı. Güler yüzlü personelinin yanı sıra alanında uzman hocaları, sosyal imkanları ve aile ortamının sıcaklığını Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde buldum. İlk yılımda derslerimdeki başarımın yanı sıra, okul futbol takımı ile hem spor yapma hem de bir çok şehri gezme fırsatı buldum. Ayrıca Üniversitede kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışmak bütçeme katkı sağladı. Üç yıl daha bu güzel şehirde yaşayacağım ve Çankırı Karatekin Üniversite öğrencisi olacağım için mutluluk duyuyorum.

Emre Can ÇelikSinema ve Televizyon Bölümü