8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri

Ana Sayfa >Haberler >8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri
11Mar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı iş birliğinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

Uluyazı Kampüsü Yemekhanesinde öğrencilerimizden oluşan müzik grubunun canlı müzik performansı sonrası, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda, Rektör Prof.Dr. Harun Çiftçi ve eşlerinin de katıldığı “Kadının Değeri” konulu konferans gerçekleştirildi.

Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Zuhal Yonca Odabaş’ın konuşmacı olduğu konferans öncesi söz alan Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, kadının bir toplumun temel taşlarından biri olduğuna vurgu yaptı.

Etkinliğin devamında ise öğrencilerimizin katkıları ile hazırlanan ve “kadın olmanın kolay ve zor yanlarına dair” görüşlerinin yer aldığı video gösterisi izleyiciler ile paylaşıldı.

Sonrasında ise, Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Zuhal Yonca Odabaş “Kadının   Değeri” başlıklı sunumunu etkinliğe katılanlar ile paylaştı. Prof.Dr. Odabaş, sunumunda, 8 Mart tarihinin anlamı ve tarihi hakkında kısa bilgi verdikten sonra kadının kamusal ve özel alanda karşı karşıya kaldığı sorunlar ve nedenleri hakkında paylaşımda bulundu.  Bu sorunlardan bir tanesi olan şiddet ve şiddet ile mücadelede en önemli engellerden biri olan  toplumsal duyarsızlığın etkisine sunumunun ilerleyen bölümlerinde yer veren Prof. Dr. Odabaş’ın konuşmasından bazı alıntılar şu şekildedir:

“…Kadın nedir? Kadın, doğadır, duygudur, bahardır, umuttur, güvendir, kız kardeştir, annedir, akıldır, yaşamdır, cesarettir, geçmiştir, gelecektir, tarihtir, köktür, hafızadır, kültürdür, kıymetlidir. Ama doğanın, geçmişin, geleceğin, köklerin, duygunun, yaşamın, kültürün önem görmediği zihinlerde kadının da değeri yoktur. Olmayan değeri ile kadın, öfke ile, şiddet ile karşı karşıyadır. Bu şiddet ile mücadele etmek için ise, hepimizin görmeme, duymama, söylememe yanılgısından kurtulmamız gerekmektedir…”

Etkinlik, teşekkür ve çiçek takdimi ile sona erdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Kadının Değeri

Konya Üniversite Tanıtım Günleri’nde ÇAKÜ’ye Yoğun İlgi

Afrika’dan ÇAKÜ’ye İlgi Artıyor