ÇAKÜ Hem Dilimizi Hem Kültürümüzü Öğretiyor

Ana Sayfa >Haberler >ÇAKÜ Hem Dilimizi Hem Kültürümüzü Öğretiyor
01Mar

Çankırı Karatekin Üniversitesi Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Türkçe kursuna gelen uluslararası öğrencilere kurs saatleri dışında kalan zamanlarda Çankırı’nın tarihi ve kültürel mekanlarına düzenlenen gezilerle tanıtım etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi başlattığı “Hem Dilimizi Hem Kültürümüzü Öğretiyoruz” projesi kapsamında merkezde eğitim gören uluslararası öğrenciler Taşmescit, Buğday Pazarı Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi, Tuz Mağarası gibi Çankırı’nın tarihi ve turistik mekanları rehberler nezaretinde gezerek kültürel zenginliğini de tanımış oluyor. Ayrıca geziler esnasında öğrenciler Çankırı’nın yöresel lezzetlerini de tadıyor.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Dil Merkezimizde ve Üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerimizin sadece birer öğrenci olarak değil  aynı zamanda birer kültür elçisi olarak ilimizde bulunduklarını  vurguladı.

Rektör Çiftçi, “ Bugün öğrenci nüfusuna göre oranladığımızda Çankırı Karatekin Üniversitesi bölge üniversiteleri içerisinde hatırı sayılır bir uluslararası öğrenci potansiyeline sahip durumdadır. Bu anlamda biz bu öğrencilerimize nitelikli eğitim kadromuzla iyi bir akademik eğitim vermenin yanında Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz sayesinde güzel dilimizi en iyi şekilde öğretiyoruz. Bunun yanısıra bu öğrencilerimiz eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde güzel dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, misafirperverliğimizi anlatacak ve tanıtacak yegane kültür elçileri oldukları için onlara Türk kültürü, tarihi ve turizmini de anlatıyor ve aktarıyoruz. Bu anlamda Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezimizin başlattığı bu projeyi çok kıymetli buluyor, emeği geçen çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

ÇAKÜ`nün Uluslararasılaşma Hedeflerine Yunus Emre Enstitüsü`nden Destek

“Salgın Sürecinde Dünyada ve Türkiye’de Belediye Uygulamaları” Kitabı Yayınlandı