ÇAKÜ’de Kariyer ve Meslekler Sempozyumu Gerçekleştirildi

Ana Sayfa >Haberler >ÇAKÜ’de Kariyer ve Meslekler Sempozyumu Gerçekleştirildi
16Mar

14 Mart Tıp Bayramı haftasında 14-18 Mart tarihlerinde arasında Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından çevrimiçi olarak Kariyer ve Meslekler Sempozyumu düzenlendi.

Sempozyumun açılış oturumuna Sempozyum Onursal Başkanı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Özkan, konuşmacı akademisyenler ve öğretim elemanları katıldı.

Sempozyum Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Özkan, 14 Mart Tıp Bayramı ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni içine alan önemli bir haftada fakülte olarak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Merkezi tarafından da sürekli gündemde tutulan ve desteklenen; öğrencileri kariyer ve meslek gruplarına yönlendirmek için yapılan çalışmalar doğrultusunda böyle bir sempozyum düzenlemeyi düşündüklerini ve buna destek veren başta Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ettiklerini söyledi.

Sempozyum Onursal Başkanı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ise açılış oturumunda yaptığı konuşmasına tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak başladı.

Rektör Çiftçi, 14 Mart’ın Tıp Bayramı olmasının yanında birde 14 Mart 1919’da İngiliz işgaline karşı İstanbul’daki tıbbiyelilerin duruşunu da simgelemesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Her 14 Mart`ın sağlık çalışanlarının yaptıkları fedakarlıkların hatırlanması ve nesilden nesile anlatılması için ehemmiyet arz ettiğini de vurguladı.

“ Üniversiteler sadece bilgiyi üreten ve yayan kuruluşlar değil bunu küresel anlamda insanlığın ve toplumun yararına teknolojiye, üretime ve çıktıya dönüştüren kurumlardır.  Artık günümüzde milletler arasında kalın sınırların ve katı kuralların kalmadığı ve rekabetin en üst düzeyde olduğu bir dönemde bizler ülkemizin bu rekabetin içerisinde var olabilmesi için nitelikli, donanımlı, geleceğimizi ve istikbalimizi garanti altına alacak nesiller yetiştirmek durumundayız. “ diyen Rektör Çiftçi,  Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin insan inşa eden bir kurum sorumluluğuyla hareket ettiğini ifade etti. Bu bağlamda insanı önceleyen tüm paydaşlarla iletişim, ortak çalışma, bilgi üretme ve bu bilgiyi teknolojiye ve ürüne dönüştürmek için var gücüyle çalıştıklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin son yıllarda özellikle üzerinde durduğu ve çalışmalar yürüttüğü Kariyer Kapısı ve Yetenek Kapısı gibi online ve yüz yüze faaliyetlerin gençlere yeteneklerini keşfetme ve iyi bir kapı aralama noktasında önemli fırsatlar sunduğunu belirten Prof. Dr. Harun Çiftçi, “ Bu kapsamda yine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisimizin desteklediği 25 - 26 Mart tarihleri arasında Bolu’da gerçekleştirilecek ve yaklaşık 500.000 öğrenciye hitap edecek olan Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF) da çok önemli bir fırsat.  Bu fuara öğrencilerimizi mutlaka bekliyoruz. Bu fuar onlara gelecekleri için yeni ufuklar açacak, yeni istihdam alanlarının ve bambaşka bir kariyer yolculuğunun başlangıcına vesile olacaktır. Biz de orada olacağız ve onları kariyer için başlangıçlara vesile olabilecek yeni kurum ve kişilerle tanıştıracağız. Bu anlamda Sağlık Bilimleri Fakültemizin düzenlediği Kariyer ve Meslekler Sempozyumunu çok önemli buluyor, çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.  Sempozyumun tüm paydaşlarımıza, öğrencilerimize, hocalarımıza hayırlı olmasını diliyor; katılımcı ve konuşmacılarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. “ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Çankırı Karatekin Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü tarafından katılımcılara mini bir konser verildi.

10 Oturum halinde 18 Mart 2022 Cuma gününe kadar devam edecek sempozyum sonrası katılımcılara sertifika verilecek ve “Sempozyum Değerlendirme Kitapçığı” hazırlanarak elektronik ortamda kamuoyu ile paylaşılacak.

Libya Büyükelçiliğinden ÇAKÜ’ye İşbirliği Ziyareti

“Endüstri 4.0 ile Çalışma Yaşamının Geleceği” Eğitimi Gerçekleştirildi