ÇANKIRI KARATEKİN
ÜNİVERSİTESİ
Üniversitemiz, 21-25 Ekim 2024 tarihleri arasında Erasmus+ Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Personel Haftası etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen akademisyenler ve idari personeller, Çankırı’da buluşarak bilgi paylaşımında ve kültürel etkileşimde bulundular.
Etkinlikte Türkmenistan, Uganda, Senegal, Somali ve Filistin gibi ülkelerden Çankırı’ya gelen misafirler, üniversitenin akademik ve kültürel atmosferini yakından deneyimleme fırsatı buldu. Partner üniversiteler Turkmen State Institute of Culture (Türkmenistan), Makerere University (Uganda), Cheikh Anta Diop University of Dakar (Senegal), Benadir University (Somali) ve Al-Quds Open University’den (Filistin) katılan personeller, Çankırı Karatekin Üniversitesinde akademik ve idari alanlarda görüş alışverişi yaptılar.
Bu bağlamda üç akademisyen ders verme programı kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Turizm Fakültesinde derslere katıldı. İki idari personel ise Uluslararası İlişkiler Ofisi ve ana kampüs içerisinde gerçekleştirilen oryantasyon programı ile eğitim aldı. Bu hareketlilik sayesinde üniversitenin uluslararasılaşma çabalarına katkı sağlanırken çeşitli kurumlar arası iş birliklerinin temelleri de atıldı.
Rektör Çiftçi’den İş Birliği Vurgusu: “Kalıcı Bağlantılar Kurmak Önceliğimiz”
Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi, etkinlikte yaptığı konuşmada uluslararasılaşma hedeflerine dikkat çekerek Erasmus+ gibi programlarla uluslararası alanda karşılıklı öğrenci ve personel hareketliliklerinin artmasının önemini vurguladı. Rektör Çiftçi, bu bağlamda “Erasmus+ hareketlilikleri sayesinde her yıl düzenlediğimiz uluslararası haftalar sadece fikir paylaşımı için değil, kalıcı iş birlikleri kurarak kurumlararası diyaloğu güçlendirmek adına büyük önem taşımaktadır. Uluslararası iş birliklerimizi sürdürülebilir bir şekilde arttırmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.
Rektörümüz, devamında özellikle Filistin’e yönelik duyarlılıklarını yineledi. Filistin halkının zor durumda olduğunu ifade eden Rektör Çiftçi, üniversitenin Filistin’le dayanışma içerisinde olduğunu belirterek “Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak Filistin ile ilgili birçok etkinlik yapıyoruz. Temennimiz, İsrail’in saldırılarının durması ve Filistin’in, başkenti Kudüs olan bir yerde barış içinde yaşamasıdır.” şeklinde konuştu.
“Eğitim Diplomasisi, Ülkeler Arasında Güçlü Bir Köprü”
Rektör Çiftçi, uluslararası iş birliklerinin küresel barışa ve anlayışa katkı sağladığına da değinerek “Eğitim diplomasisi ve eğitim hareketliliği, ilerleyen dönemlerde birçok ülkeyi birbirine yaklaştıracaktır. Biz, Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak tüm imkânlarımızla birlikte çalışmaya ve misafirlerimize desteğimizi sürdürmeye kararlıyız.” dedi.
Kültürel Etkinliklerle Çankırı’nın Değerleri Tanıtıldı
Etkinlik boyunca Erasmus+ Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen gezilerle misafirlere Çankırı’nın tarihî ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Misafirler; şehir turları, tarihî mekân ziyaretleri ve yerel mutfak lezzetlerinin tanıtımı gibi aktiviteler sayesinde Çankırı’nın kültürel mirasına yakından şahitlik etti.
Üniversitemizde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Eylemleri Toplantısı Gerçekleştirildi
ÇAKÜ Şabanözü Meslek Yüksekokulu’nun resmi açılış töreni gerçekleştirildi