Üniversitemiz, “İRAP Eylemleri Kapsamında Kadim Şehrimiz Çankırı`nın Geleceğe Yönelik Projeksiyonu, Zemin Etüdü, İmar Planı” temalı ön toplantıya ev sahipliği yaptı. Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Çankırı Belediyesi, Çankırı İl Özel İdaresi, Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Çankırı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) birim temsilcileri katılım sağladı. Çankırı’nın afet yönetimi altyapısının güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen bu buluşmada, şehrin geleceğine yönelik kritik adımlar atılması hedeflendi.
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, Çankırı’nın yapısal özellikleri ve gelişim sürecini göz önüne alarak paydaşlarla iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Rektör Çiftçi; “Çankırı’nın kalkınması için tüm paydaşların bir araya gelerek geleceğe yönelik stratejik raporlar ve değerli çalışmalar ortaya koymasının gerekliliğine inanıyoruz. Üniversite olarak tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde geleceğe dönük projeler geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Rektör Çiftçi, devamında toplantının zemin ve mikrobölgeleme gibi teknik detaylarla sınırlı kalmayacağını belirterek ilerleyen süreçte düzenlenecek çalıştaylarla kapsamlı sonuçlar elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Toplantıda alınan kararların, Çankırı’nın yanı sıra bölgedeki diğer illere de örnek teşkil edebileceğini ifade eden Rektör Çiftçi, afet yönetimi konusundaki bu adımların Türkiye genelinde geniş yankı bulacağına inandığını belirtti.
Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak afet yönetiminde hem kültürel hem de bilimsel sorumluluk üstlenmek istediklerini söyleyen Rektör Çiftçi; “Türkiye artık afet yönetiminde küresel ölçekte önemli bir rol oynuyor. Bu bağlamda hem kültür hem de medeniyet coğrafyamıza katkı sağlamak için büyük bir potansiyele sahibiz. Yapılan bu toplantının ülkemizin afet yönetimi kapasitesini arttıracak yeni projelere vesile olmasını ümit ediyorum” diyerek sözlerine devam etti. Çankırı için yapılacak çalışmalarda her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını belirterek, alınacak her kararda samimiyetle destek sağlayacaklarını ifade etti.
Toplantıda, paydaşlar arasında koordinasyonun sağlanması ve afet yönetimi konusundaki geniş katılımlı bir çalıştayın üniversite ev sahipliğinde yakın bir zamanda düzenlenmesine karar verildi.
ÇAKÜ’de Erasmus+ Birim Koordinatörleri Koordinasyon ve Bilgilendirme Toplantısı
2024-2025 Yılı Akademik Döneminin İlk Uluslararası Personel Haftası Gerçekleştirildi