ÇAKÜ, ERASMUS+ KA171 PROJESİNDE BAŞARISINA YENİSİNİ EKLEDİ

Ana Sayfa >Haberler >ÇAKÜ, ERASMUS+ KA171 PROJESİNDE BAŞARISINA YENİSİNİ EKLEDİ
06Ağu

2024 dönemi Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA171) faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci Türkiye Ulusal Ajansı tarafından tamamlanmış ve üniversitemiz kabul edilen 24 projesiyle toplam 148.946 Euro hibe almaya hak kazanarak son yıllardaki başarısına bir yenisini eklemiştir.

Açıklanan sonuçların ardından konuşan Rektör Çiftçi ‘son yıllarda üniversite olarak yüksek bütçe ve proje sayılarına bir yenisini eklediklerini, 3 yıl sürecek proje döneminde onlarca akademisyeni ve öğrenciyi üniversitemizde ve Çankırı’da ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Sözlerinin devamında ise Rektör Çiftçi şunları ifade etti. ‘5 farklı bölgeden 24 ülkeyle gerçekleştirilecek bu hareketlilikler kapsamında gelen yabancı misafirlerimize hem kendi coğrafyamızı ve kültürümüzü tanıtma fırsatı yaratacağız hem de daha sonraki yıllarda daha farklı projeler üzerinde ortak çalışmalar yaratarak, üniversitemizin uluslararasılaşma hedeflerine ulaşacağız.’ Sözlerini projelerin yazımında emekleri olan bütün personelini tebrik ederek tamamlayan Rektör, Erasmus Koordinatörlüğü personeline de teşekkürlerini iletti.

Açıklanan proje sonuçlarını değerlendiren Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Şuayip Turan da elde ettikleri başarıdan dolayı gururlu ve mutlu olduklarını belirterek, yeni dönemde gerçekleştirecekleri hareketlilikler ile üniversitemizin yurtdışında tanınırlığını daha da arttıracaklarını ifade etti. Proje sonuçlarının detaylarına değinen Turan, Asya Bölgesinde yer alan Bangladeş ve Nepal’den 6.036 Euro, Batı Balkanlar bölgesinde yer alan Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ ve Kosova ülkelerinden 27.474 Euro, Doğu Ortaklığı Bölgesinde bulunan Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Moldova ve Ukrayna’dan 19.445 Euro, Güney Akdeniz bölgesinde yer alan Filistin, Lübnan ve Mısır’dan 13.027 Euro ve Sahra Altı Afrika ülkeleri içerisinde bulunan Benin, Cibuti, Etiyopya, Madagaskar, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan, Tanzanya ve Uganda’dan ise 82.966 Euro hibe elde ettiklerini ve bu hibeleri hem kendi personel ve öğrencileri için hem de partner üniversitelerden gelecek olan personel ve öğrenciler için kullanacaklarını açıkladı.

ÇAKÜ, ERASMUS+ KA171 PROJESİNDE BAŞARISINA YENİSİNİ EKLEDİ

ÇAKÜ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜNÜN DÜZENLEDİĞİ SEMPOZYUMUN YANKILARI DEVAM EDİYOR

Karabük Üniversitesi ile SAĞLIKFEST protokolü imzalandı