ÇAKÜ, Yeni Programlarla Etki Alanını Genişletiyor

Ana Sayfa >Haberler >ÇAKÜ, Yeni Programlarla Etki Alanını Genişletiyor
10Eyl

Üniversitemiz, yürütülen çalışmalar ve bilimsel başarılarıyla bölgenin etkin gücü olmayı sürdürüyor. Yükseköğretim kurumlarının vizyon ve misyonuna uygun olarak ÇAKÜ; bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarını etkinleştirmeyi sürdürürken diğer taraftan eğitim kalitesini bir üst seviyeye taşıyacak kalite ve akreditasyon süreçlerini yürütmeye ve öğrenci sayısını arttırma faaliyetlerine devam ediyor. Bu bağlamda, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde “Resim Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans” ve “Uluslararası Ticaret ve Finansman Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans” programları açılmıştır.

ÇAKÜ, 2024 yılında ilk defa YKS ile;

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesindeki “İngiliz Dili ve Edebiyatı” bölümüne,

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki “Sosyal Hizmetler” programına,

Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu bünyesindeki “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” programına öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlayacaktır.

Açılan bölümler hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi, bölümlerin eğitim ve öğretim faaliyetlerine zenginlik katacağını belirterek yeni programların açılmasına örnek teşkil edeceğini ifade etti. Rektör Çiftçi, devamında ÇAKÜ’nün gün geçtikçe daha da büyüyeceğinin müjdesini vererek açılan yeni bölümlerin üniversitemize hayırlı olması temennisinde bulundu ve 2024-2025 eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diledi.

ÇAKÜ, Yeni Programlarla Etki Alanını Genişletiyor

ÇAKÜ’den Ahi Evran Üniversitesine Ziyaret