ÇAKÜ’den Ahi Evran Üniversitesine Ziyaret

Ana Sayfa >Haberler >ÇAKÜ’den Ahi Evran Üniversitesine Ziyaret
12Eyl

Rektörümüz Prof. Dr. Harun Çiftçi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil`i makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında iki üniversitenin ihtisas alanları, mevcut projeleri ve bölgesel kalkınma açısından ortak çalışma potansiyelleri üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette, her iki üniversitenin de ihtisas üniversitesi olması dolayısıyla Çankırı ve Kırşehir illerinde bulunan zengin tuz madenlerinin değerlendirilmesi konusunda yapılabilecek bölgesel kalkınma odaklı projeler ele alındı. Bu kapsamda, tuz madenlerinin ekonomi ve sağlık turizmi açısından nasıl daha verimli kullanılabileceği üzerine detaylı bir görüşme gerçekleştirildi. Ayrıca sağlık turizmi alanında, bilhassa haloterapi merkezlerinin kurulması ve bu merkezler aracılığıyla bölgede turizmin canlandırılmasına yönelik iş birliği olanakları masaya yatırıldı. Her iki üniversitenin bu alanda yapacakları çalışmaların, bölgeye sosyoekonomik anlamda önemli katkılar sunacağı hususunda mutabık kalındı.

Ziyaret sonunda Rektör Çiftçi, misafirperverliği için KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil`e teşekkür ederek görevinde başarılar diledi. Rektör Karahocagil ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başarı dileklerini iletti.

ÇAKÜ’den Ahi Evran Üniversitesine ZiyaretÇAKÜ’den Ahi Evran Üniversitesine Ziyaret

ÇAKÜ ve ASBÜ, İstiklal Yolu’nda Buluşuyor

ÇAKÜ, Yeni Programlarla Etki Alanını Genişletiyor