Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve beraberindekiler, Fransa’da eğitim-öğretim hareketlilikleri kapsamında Lyon Türk Konsolosluğunu, Maarif Vakfı temsilciliğini ve Türk okullarını ziyaret etti. Ziyaretlerde, eğitim-öğretim hareketlilikleri, potansiyel projeler ve iş birliği imkânları üzerine istişarelerde bulunuldu.
Rektör Çiftçi, ziyaretin temel amacının hem öğretim üyesi hem de öğrenci hareketliliğini arttırmak olduğunu belirterek; “Öğrencilerimizin yurt dışındaki eğitim öğretim faaliyetlerinde etkin rol oynayarak yeni bakış açıları geliştirmelerini ve bunları Türkiye’deki bilimsel çalışmalarına tatbik etmelerini temenni ediyoruz” dedi. Yurtdışında, Türkiye’nin coğrafi ve stratejik konumuna, medeniyetimizin insan odaklı yaklaşımı ve insana değer verme anlayışına dair dikkat çeken bir farkındalık olduğunu da sözlerine ekledi.
Rektörümüz; “Gittiğimiz her yerde Türk büyükelçiliklerimizi ve konsolosluklarımızı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı gibi kuruluşlarımızı mutlaka ziyaret ediyoruz” diyerek devamında Erasmus+ projeleri başta olmak üzere hareketlilik projelerinde üniversitenin iyi bir konumda olduğunu ve bu projelerin yanında stratejik ortaklık projeleri ile Çankırı Karatekin Üniversitesine yeni projeler kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Üniversite olarak binlerce öğrenciye yakın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını, Avrupa, Asya ve Afrika’dan çok sayıda ülkeyle iş birliği tesis ettiklerini, bilhassa Azerbaycan, Kosova, Saraybosna, Moldova, Cibuti gibi farklı ülkelerden öğrencilerin üniversite bünyesinde eğitim aldığını ve Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Brüksel`de görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.
Rektör Çiftçi, Fransa ziyaretleri kapsamında ülkede eğitim öğretim faaliyeti yürüten Türk okullarını da ziyaret etti. Türk okullarında Fransızca müfredatın yanı sıra Türkçe programlarda Türk tarihi ve medeniyetiyle ilgili ders ve etkinlikler yapıldığını müşahede ettiklerini ifade eden Rektör Çiftçi, yürütülen diğer faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Maarif Vakfı Lyon Temsilcisi Rabia Gönül Ataş ise sözlerine ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek başladı. Ataş, Avrupa Birliği çağrılarına dört proje sunduklarını ve bu projelerin Maarif Vakfı için yararlı olmasını umduklarını belirtti. Fransa`da eğitim gören üniversite öğrencilerinin yüksek lisans ve doktora tez süreçlerinde Türkiye`deki üniversitelerden ikinci danışmanlık veya eş danışmanlık desteği almalarının fayda sağlayacağını düşündüklerini de sözlerine ekledi. Ataş, ayrıca Fransa’da Türk çocuklarının kültürel değerlerini öğrenmeleri amacıyla da çeşitli projeler yürütmekte olduklarını söyledi.
Lyon Başkonsolosu Elif Çelebican’dan ÇAKÜ’ye Teşekkür
Türkiye Cumhuriyeti Lyon Başkonsolosu Elif Çelebican, ÇAKÜ heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Türkiye ve Fransa’nın eğitim alanındaki ilişkilerinin gelişmesinde üniversitelerin ciddi katkıları olduğunu vurgulayan Çelebican, ülkeler arasındaki bu ilişkilerin güçlenmesini çok önemsediklerini ve gereken katkıları sağlamaya hazır olduklarını belirtti.
ÇAKÜ’den Fransa Savoy Mont Blanc Üniversitesine ziyaret
ÇAKÜ’de Erasmus+ Birim Koordinatörleri Koordinasyon ve Bilgilendirme Toplantısı