Ana Sayfa >Haberler >REKTÖR ÇİFTÇİ, HUKUK FAKÜLTESİ İLE SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
11Oca

REKTÖRÜMÜZ Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” kapsamında Hukuk Fakültesi ile Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda buluştu.

Rektör-Öğrenci Buluşmalarının önemli bir durağını gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Çiftçi, “Üniversite olarak en önemli hedefimiz nitelikli insan gücü yetiştirilmesi konusunda ülkemizin önceliklerine katkı yapmaktır. Bunun için fiziki alt yapımızın yanında bilgi kaynaklarımızı geliştirmeyi de zaruri görüyoruz. Bu bağlamda Kütüphanemiz hali hazırda 200 binin üzerinde dijital kaynak ve basılı eserlerimiz ile öğrencilerimizin hizmetindedir. Bu kaynaklarımızın geliştirilmesinde sizden ricam liste önerileri sunmanızdır.  Öte yandan Akademik çalışmaların en önemli basamağı olarak lisans dönemine önem verdiğimiz için 2209 projeleri konusunda hocalarımızın yanına gitmenizi, onlara önerilerde bulunmanızı özellikle istiyorum. TÜBİTAK gibi bir projede görev almanız hem CV’niz için önemli olacak hem de gelecekte üretebileceğiniz yeni projelerde temel teşkil edecektir.” dedi.

“Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesindeki Öğrencilerimizin Başarıları Göz Dolduruyor.”

Rektör Çiftçi, daha sonra şunları söyledi: “Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin son zamanlarda imza attıkları başarıları ve aldıkları ödülleri tüm kamuoyu yakından takip ediyor. Üniversitemizin eğitime ve bilime sunduğu katkıların yanında sanatta da adından söz ettirmesi göğsümüzü kabartıyor. Bu sürece katkı yapan başta hocalarımız ve siz değerli öğrencilerimiz olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yakalanan bu başarı trendinin artarak devam etmesi ve artan ivmenin sürdürülebilir bir nitelik kazanması için kıymetli hocalarımızla zaman zaman istişarede bulunuyoruz. Bu istişarelerimize siz öğrencilerimizi de dâhil ederek sizlerle de bir değerlendirme yapmayı planlıyoruz.”

“Hukuk Fakültemizin Yeni Binasını İvedilikle Bitirmek İçin Çalışıyoruz”

“Öğrencilerimizin en iyi fiziki koşullarda eğitim alması için kampüs içerisinde inşaat çalışmalarının hummalı bir şeklide devam ettiğini müşahede ediyorsunuzdur. Hukuk Fakültemizdeki öğrencilerimiz bu yıl mezun olacaklar.  İsteğimiz Hukuk Fakültesindeki yeni binamızı bitirerek öğrencilerimizi burada mezun etmek. Öğrencilerimiz sabırsızlıkla ‘Hocam ne zaman taşınacağız’ şeklinde sorular soruyorlar. Bu konuda elimizden geleni yaptığımızdan emin olun. Öğrencilerimizin sosyal donatıları, ulaşılabilirliği, nitelikli laboratuvarları ve kaliteli derslikleri barındıran bir kampüste eğitim almasını önemsiyoruz. Zaten son birkaç yılda belli aralıklarla kampüsümüzü ziyaret eden konuklarımız dahi kampüsümüzdeki yeşil alanların sosyal donatıların artışını görüyor ve takdir ediyor.  Bu vesileyle kampüsteki öğrenci konforu ve eğitim kalitesi arasındaki ilişkiyi takdir ettiğimizi ve inşaat çalışmalarının ivedilikle nihayete ermesi için çalıştığımızı bilmenizi istiyorum.”

“Öğrenci Topluluklarına Aktif Katılımla Sivil Toplum Anlayışınızı Güçlendiriniz.”

“Öğrencilerimiz akademik manada kendilerini yetiştirme azmi içerisindeler. Bunu takdir ediyor yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Toplumsal farkındalığınızı geliştirmek için öğrenci topluluklarının çok önemli bir imkân olduğunu hatırlatmak istiyorum. Üniversitemizde altmışa yakın öğrenci topluluğumuz var. Öğrenci topluluklarını sivil toplum teşkilatlarına birer girizgâh olarak görmeniz, topluluklarımızın faaliyetlerine katılmanız, akademik danışmanlarla birlikte Türkiye`de ön plana çıkacak, farkındalık oluşturacak alanlarla ilgili çalışma yapmanızı bekliyoruz. Öte yandan Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden bir talebim var. Üniversitemizin paylaşımlarına, reklamlarına sanatçı ruhlarınız ve tasarımcı yönünüz ile destek verebilirsiniz. Bu nedenle sanat ve tasarımla iç içe olan siz öğrencilerimizin, üniversitemizin tanıtımı noktasında destek vererek bu tecrübeyle kendinizi de geliştirmenizi istiyoruz.”

“Uluslararasılaşması Güçlü Üniversitemizin İmkânlarından İstifade Etmenizi İstiyoruz”

“Çankırı Karatekin Üniversitesi sadece ulusal boyutta değil, uluslararası düzeyde de her geçen gün etkisini artıran bir üniversite. Özellikle öğrencilerimizin ikili anlaşmalarla Erasmus projeleriyle eğitim hareketliklerine katılmalarını önemsiyoruz. Üniversitemizde 85 ülke ile 255 üniversite arasında anlaşmamız devam ediyor. Uluslararası bağımız, hinterlandımız gerçekten çok geniş. Bunları özellikle takip etmenizi ve bu imkânlardan faydalanmalarını istiyoruz.”

Rektör Çiftçi’nin konuşmasının ilgiyle dinlendiği programda daha sonra soru-cevap kısmına geçildi ve öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

REKTÖR ÇİFTÇİ, HUKUK FAKÜLTESİ İLE SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTUREKTÖR ÇİFTÇİ, HUKUK FAKÜLTESİ İLE SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTUREKTÖR ÇİFTÇİ, HUKUK FAKÜLTESİ İLE SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTUREKTÖR ÇİFTÇİ, HUKUK FAKÜLTESİ İLE SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTUREKTÖR ÇİFTÇİ, HUKUK FAKÜLTESİ İLE SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTUREKTÖR ÇİFTÇİ, HUKUK FAKÜLTESİ İLE SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTUREKTÖR ÇİFTÇİ, HUKUK FAKÜLTESİ İLE SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Sağlık Bilimleri Fakültesi Akademik Genel Kurulu Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı

Öğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” Gerçekleştirildi