Öğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” Gerçekleştirildi

Ana Sayfa >Haberler >Öğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” Gerçekleştirildi
11Oca

REKTÖRÜMÜZ Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” kapsamında üniversitemizin öğrenci topluluklarıyla Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda bir araya geldi.  

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin öğrenci merkezli yaklaşımında öğrenci topluluklarının özel bir yeri olduğunu ifade eden Rektör Çiftçi, “Üniversitelerde toplumsal sorunlara duyarlılık, etkinliklerle sosyal farkındalık oluşturmak hususunda ilk ve en önemli yapıları öğrenci topluluklarıdır.  Bugüne kadar diğer birçok birimimizde buluşmalar yaparak öğrencilerimizi dinledik. Öğrencilerimizin genel manada en çok dile getirdiği konu etkinliklerin artırılması. Öğrencilerimiz önce pandemi sonrası deprem dolayısıyla planlı etkinlik takvimlerinin değişmesinden dolayı bu ihtiyacı daha fazla hissediyor ve talep ediyorlar. Bu konuda yapılacak çalışmalarınıza desteğimizi tekrar ifade ederek topluluklarımızın daha yoğun bir çalışma içerisinde olmanızı; bize sadece talep değil değerlendirebileceğimiz tekliflerle gelmenizi istiyoruz. Bunun için öğrenci topluluklarımızın sadece topluluk üyeleriyle değil, diğer öğrencilerimizi de kapsayacak şekilde istişare alanlarını genişleterek sahada olmaları ve çalışmalar yapmaları gerekiyor. Topluluk üyesi olmayan öğrencilerin de dahil olacağı geniş katılımlı bir toplantı yaparak talepleri somut projelere dönüştürebilir ve tekliflerinizi bize sunabilirsiniz.” dedi.

“Sosyo-Transkript Uygulamasına Geçiyoruz”

Rektör Çiftçi, daha sonra şunları söyledi: “Topluluklarımıza etkinlikleri konusundaki en önemli tavsiyem faaliyetlerinizin somut hedefleri ölçülebilir çıktıları ve aynı zamanda geniş bir etki alanı olması gerekliliğidir. Etki alanı derken odaklanmanız gereken şey katılımcılarınızdır yani etkilediğiniz kitle nasıl bir kitle ve temel özelliği nedir sorularıyla yola çıkacaksınız. Hedefleri planlanmış ve etki alanı öngörülmüş her etkinliğin çıktılarının daha verimli olacağına emin olun. Üniversite eğitimi süresince sosyal sorumluluk, toplumsal farkındalık alanında yapacağınız her çalışmanın profesyonel iş yaşamlarınızda da ciddi etkileri ve katkıları olacağını bilmeniz gerekiyor.  Bu manada üniversite olarak yeni bir çalışma başlattık.  Nasıl ki her öğrencimizin bir transkripti varsa buna benzer olarak faaliyetlerini kapsayan bir de ‘sosyo-transkript’ leri olacak. Bu transkript Öğrenci İşlerimize de tanımlanmış olacak. Her öğrencimizin katılmış olduğu etkinlikler, bu transkriptte resmi belge olarak yer alacak. Kariyer gelişim süreçlerinde bu tür etkinlikler ve programlar sizler için çok önemlidir. Zira okul faaliyetleri dışında ekinliklerde yer almak, kişinin katılımcılık, sosyal sorunlara duyarlılık ve çok yönlülüğü için birer kriter olarak görülmektedir.  Öte yandan öğrenci topluluklarımızda üye olan ve bir topluluk çatısında faaliyet organize eden gençlerimiz ise bir adım daha ilerde yer alarak liderlik, insiyatif alma, grup çalışmasına uyum gibi konularda ciddi bir tecrübe kazanmaktadırlar. Bu özelliklerinizin belgelendirilebilir olması ve CV’lerinizde yer alması gelecekteki kariyerinize önemli bir katkı sunacaktır. Dahası topluluk olarak yaptığınız etkinliklerle hem farkındalık oluşturuyor hem de görünür oluyorsunuz. Bu nedenle etkinliklerinize dair paylaşımlarınızda son derece dikkatli olmalı ve akademik danışmanınızdan onay alarak yapmalısınız. Sizlere bir diğer önerim etkinliklerinizin niceliği kadar niteliği ve içeriğini de zenginleştirmek için arayışta olmanızdır.”

“ Türkiye Yüzyılına Yakışır Projelere İmza Atabilirsiniz”

“Değişen ve dönüşen dünyada sadece dünyayı yakalamak değil yönlendirici bir güç de olmak istiyoruz. Yeni yılı Türkiye Yüzyılı hedeflerine yaklaşmak için bilimle, teknolojiyle, inovasyonla, Ar-Ge ile yoğurulmuş çalışmalarla doldurmalıyız. Bu amaçla elimizde büyük ve gelişmeye açık bir yönümüz olan TEKNOFEST konusuna özellikle eğilmeliyiz.  Öğrenci topluluklarımızdan TEKNOFEST konusunda en az bir proje önerisi geliştirmesini istiyorum. Şu an 56 tane olan öğrenci topluluğumuzdan en az 30-35 topluluk TEKNOFEST kapsamına girmektedir. Dolayısıyla her bir topluluğumuzun aynı zamanda bir TEKNOFEST proje önerisinin olmasını özellikle istiyoruz. Önümüzdeki TEKNOFEST Adana’da yapılacak. Bu konuda öğrencilerimizin gidiş-gelişi, barınması ve diğer harcırahları konusunda bütün destekleri Cumhurbaşkanlığı vermektedir. Bu konuda bir araya gelin, neler yapabiliriz, neler yapılabilir tartışın.”

“Türkiye’nin Öncelikli Alanları Topluluklarımızın da Gündemi Olmalı”

“Türkiye’nin öncelikli alanları var ve Üniversite olarak bu öncelikli alanlara öğrenci kazandırmayı önemsiyoruz. YÖK’ün TÜBİTAK’ın web sayfalarında yayınlanan Türkiye`nin öncelikli alanları için çok geniş kapsamlı çalışmalar ve araştırmalar yapılıyor. Dolayısıyla bu alanları gözden geçirerek bu kapsamda faaliyetlerinize yöne verebilirsiniz. Bu kapsamdaki alanlarda panel, seminer çalıştay yapabilir ve bu amaçla çok değerli konuşmacıları getirterek diğer öğrencilerin de bu konudaki farkındalığını artırabilirsiniz.  Bu kapsamda yapılan çalışmaları inceleyerek ve diğer üniversitelerde yapılan iyi örnekleri modelleyerek akademik danışmanlarınızla beraber  çok iyi işler çıkaracağınıza inanıyorum”

Öğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” GerçekleştirildiÖğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” GerçekleştirildiÖğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” GerçekleştirildiÖğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” GerçekleştirildiÖğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” GerçekleştirildiÖğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” GerçekleştirildiÖğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” GerçekleştirildiÖğrenci Topluluklarıyla “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” Gerçekleştirildi
Sonraki Haber

REKTÖR ÇİFTÇİ, HUKUK FAKÜLTESİ İLE SANAT, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Önceki Haber

MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA “REKTÖR-ÖĞRENCİ BULUŞMALARI”