ÜLKE TURİZMİNE HİZMET MİSYONUYLA ÇAKÜ TURİZM FAKÜLTESİ KURULDU

Ana Sayfa >Haberler >ÜLKE TURİZMİNE HİZMET MİSYONUYLA ÇAKÜ TURİZM FAKÜLTESİ KURULDU
04Ağu

Küreselleşmenin etkisi ve teknolojik gelişmelerin hız kesmeden devam etmesiyle rekabetin de arttığı günümüz dünyasında turizm sektörü hala ülkeler için önemli ekonomik ve kültürel potansiyeller barındırmaktadır.

Kuşkusuz turizm sektöründe ülkelerin ve kentlerin yer aldıkları tarihsel, kültürel ve sosyal doku taşıdıkları turizm potansiyelinde önemli belirleyicilerdir. Çankırı ili somut ve somut olmayan pek çok kültürel mirasa ev sahipliği yapmakta, doğal birçok cazibeyi barındırmakta ve insanlık tarihi açısında önemli bir lokasyonda yer almaktadır. Bu potansiyellerin turizm sektöründe artı değere dönüştürülmesinde son yıllarda önemli çabalar ortaya konmuşsa da kentimizin halen turizmden beklenen payı aldığını söylemek maalesef zordur.

Öte yandan turizm sektörünün başta ekonomik olmak üzere kültürel ve sosyal gelişmede etkin olarak yer alabilmesi için çağın gerektirdiği bilgi beceri ile donatılmış nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi zorunludur. Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 24 Ekim 2011 tarihinde yürürlüğe giren kararı ile kurulan Ilgaz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 2016-2017 yılında Turizm İşletmeciliği Bölümü ile eğitim-öğretime başlamış ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.

Lisans düzeyinde Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümlerinde de eğitim veren Yüksekokulumuzun zaman içerisinde akademik kadrosu güçlenmiş, bilgi birikimi artmıştır. Bölgesel kalkınmaya doğrudan daha büyük katkı sunma potansiyeli ve gelişen bu birikim Fakülte yapısına dönüşümü bir ihtiyaç olarak ortaya çıkarmıştır. Bu ihtiyaç bağlamında Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi için başvuru yapılmıştır. 02 Ağustos 2024 Tarihli ve 32620 Sayılı Resmî Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi kurulmuştur.

ÇAKÜ Turizm Fakültesi gerek akademik düzeyde gerekse bölgesel düzeyde önemli katkılar sağlayacaktır. Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Bulgaristan başta olmak üzere Polonya, Macaristan gibi ülkelerle Erasmus staj hareketliliği ve ders hareketliği anlaşmalarının bulunması sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgören ve yönetici adayları olan öğrencilerimizin mesleki, kültürel ve eğitim düzeylerinin artmasına önemli katkılar sağlamıştır. ÇAKÜ Turizm Fakültesinin kurulması ile birlikte söz konusu anlaşmaların sayısının artacağı ve böylece iş birlikleri ve değişim projelerine katılım sağlayan öğrenci ve akademisyen sayısının daha fazla artacağı öngörülmektedir. Aynı zamanda akademik çalışma, tanınırlığın artması, rekabet gücünün artması, uluslararası kongre ve seminerlere ev sahipliği yapabilmek gibi daha geniş vizyon sağlayacağından dolayı Fakülte hem turizm sektörünün ihtiyacı olan bir yandan turizm sektörünün akademik gelişimine katkı sağlanırken diğer yandan sektörün ihtiyaç duyduğu akademik ve entelektüel altyapının ortaya çıkması kaçınılmazdır.

ÇAKÜ Turizm Fakültesi kentimizin turizm değerlerini ortaya çıkarılmasında, bu değerlerle ilgili farkındalık oluşturulmasında ve bu değerlerin geniş kitlelere tanıtılmasında şehre önemli katkılar sağlayacaktır. Ayrıca süreç içinde akademik kadronun güçlenmesiyle açılacak yüksek lisans programları ile bir yandan akademik dünyaya yeni akademisyenler kazandırılacaktır. Çankırı’nın tanıtılması ve ülkemizin turizm sektöründe ihtiyaç duyduğu nitelikli, yenilikçi, girişimci öğrencilerin geleceğin sektör profesyonelleri olarak en üst düzeyde yetiştirilmesi için çok önemli bir adım olan ve Ilgaz’ da faaliyetine devam edecek Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm Fakültesi Çankırı’mıza ve ülkemize hayırlı olsun.

ÜLKE TURİZMİNE HİZMET MİSYONUYLA ÇAKÜ TURİZM FAKÜLTESİ KURULDUÜLKE TURİZMİNE HİZMET MİSYONUYLA ÇAKÜ TURİZM FAKÜLTESİ KURULDUÜLKE TURİZMİNE HİZMET MİSYONUYLA ÇAKÜ TURİZM FAKÜLTESİ KURULDU

Karabük Üniversitesi ile SAĞLIKFEST protokolü imzalandı

Rektör Çiftçi, Çankırı Eğitim Camiasıyla Bir Araya Geldi